Διαρροή: Έρχεται Porsche Cayman GT4 RS

Διαρροή: Έρχεται Porsche Cayman GT4 RS

Η βιασύνη μιας αντιπροσωπείας Porsche αποκάλυψε την είδηση για το επικείμενο λανσάρισμα μιας πιο σκληροπυρηνικής έκδοσης της Cayman GT4.

Με τη σημερινή Cayman η Porsche δεν ακολουθεί την κάπως συντηρητική προσέγγιση που είχε προτιμήσει με την πρώτη γενιά, γι’ αυτό και έφτιαξε την Cayman GT4. Τώρα, φαίνεται πως έρχεται και η GT4 RS!

Η ίδια η Porsche δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τίποτα σχετικό επίσημα, όμως οι ανά τον κόσμο ντίλερ της εταιρίας γνωρίζουν από πολύ νωρίς τα μελλοντικά μοντέλα της, έτσι ώστε να μπορούν να προσελκύσουν εγκαίρως πελάτες. Οι πληροφορίες αυτές, υποτίθεται ότι διακινούνται εμπιστευτικά μέχρι να αποφασίσει να τις ανακοινώσει επίσημα η Porsche. Εκτός αν... κάποιος ενθουσιαστεί υπερβολικά και βιαστεί να τις κοινοποιήσει στα social media.

Αυτό συνέβη στην περίπτωση της Porsche Cayman GT4 RS. Ο άνθρωπος που έχει την ευθύνη για τον λογαριασμό της αυστραλιανής αντιπροσωπείας Porsche Centre Brisbane στο Instagram, μάλλον άκουσε ότι επίκειται ένα τέτοιο μοντέλο, ξέχασε όμως να διευκρινίσει αν κάτι τέτοιο είναι ανακοινώσιμο. Έτσι, έκανε μια δημοσίευση που αφενός επιβεβαιώνει την ύπαρξη μιας τέτοιας έκδοσης περιορισμένης παραγωγής στο άμεσο μέλλον, αφετέρου αποκαλύπτει ένα βασικό χαρακτηριστικό της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε την Porsche 911 GT3 [video]

Η Porsche Cayman GT4 RS δεν θα εφοδιάζεται με τον 4κύλινδρο 2,5λιτρο τούρμπο της 718 Cayman S, αλλά με έναν ατμοσφαιρικό 6κύλινδρο με χωρητικότητα 4,0 lt. Θα πρόκειται άραγε για μια υπερκυβισμένη έκδοση του κινητήρα 3,8 lt της Cayman GT4; Ή θα γίνει το μεγάλο βήμα, και θα περάσει στην μικρή Porsche ο κινητήρας των 500 PS που εφοδιάζει τις 911 GT3 RS και 911 R;



Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την επίσημη παρουσίαση της Porsche Cayman GT4 RS –ή μέχρι ένα αντίστοιχο λάθος κάποιας αντιπροσωπείας– για να μάθουμε την αλήθεια.

[Πηγή: Car Advice]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube