Ποια μοντέλα θα κοπούν από τη γκάμα της BMW;

Ποια μοντέλα θα κοπούν από τη γκάμα της BMW;

Στα πλαίσια της εξοικονόμησης πόρων αρκετές BMW δεν θα αποκτήσουν αντικαταστάτη.

Η BMW διανύει μια μεταβατική περίοδο, με τις προσπάθειες για μείωση των εξόδων να έχουν ως αποτέλεσμα και το κόψιμο αρκετών μοντέλων από τη γκάμα της.

Η αξία των μετοχών της βαυαρικής εταιρείας είναι μειωμένη 47% σε σύγκριση με το 2015, ενώ πρόσφατα έχασε την κορυφή των πωλήσεων πολυτελών αυτοκινήτων από την μεγάλη της αντίπαλο Mercedes-Benz. Ως αποτέλεσμα ο CEO, Harald Krueger ανακοίνωσε πως δεν θα συνεχίσει στη θέση αυτή. Στα σχέδια του CFO, Nicolas Peter είναι το να εξοικονομηθούν €13 δισεκατομμύρια μέχρι το 2022 μέσω της επιτάχυνσης του R&D και τη μείωση των διαθέσιμων εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Automobilemag, εκτός από την τρίθυρη Σειρά 1 και την Σειρά 3 GT που έχουν ήδη καταργηθεί, η λίστα των μοντέλων που μάλλον δεν θα δουν αντικαταστάτη περιλαμβάνει τη Σειρά 2 Cabriolet, τη Z4, τη Σειρά 7 με κανονικό μεταξόνιο (η έκδοση με μακρύ μεταξόνιο θα επιβιώσει) και τις δίπορτες Σειρά 8 Coupe και Σειρά 8 Cabriolet. Φυσικά τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη από την ίδια την BMW οπότε διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας για τις εν λόγω πληροφορίες.

Πάντως μέσα στα επόμενα χρόνια είναι σίγουρο πως θα προστεθούν και νέα μοντέλα στη γκάμα της BMW όπως η πλήρως ηλεκτροκίνητη έκδοση της X3 και οι εκδόσεις παραγωγής των πρωτοτύπων Vision iNext και Vision M Next που έχουν επιβεβαιωθεί. Τέλος, υπάρχουν πληροφορίες για ένα νέο SUV με το όνομα X8 το οποίο θα έχει σπορ έκδοση με τις περιποιήσεις του τμήματος M Performance.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube