Πλήρως ηλεκτρική και η γκάμα «R» της VW

Πλήρως ηλεκτρική και η γκάμα «R» της VW

Η γκάμα «R» της VW θα σταματήσει να καίει βενζίνη και μέχρι το 2030 θα έχει γίνει πλήρως ηλεκτρική, με τον κατασκευαστή να ετοιμάζει ήδη ηλεκτρικά concept της.

VW

H VW έχει υποσχεθεί ότι μέχρι το 2035 θα διαθέτει μια γκάμα που θα αποτελείται από πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ωστόσο, φαίνεται ότι ο πλήρης εξηλεκτρισμός των σπορ μοντέλων της, τα οποία χαρακτηρίζονται από τον λογότυπο «R», θα έρθει αρκετά νωρίτερα. Τουλάχιστον πέντε χρόνια πιο πριν.

Αναλυτικότερα, η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε για την οικογένεια «R» ότι «ετοιμάζουμε κάποια πρωτότυπα μοντέλα και εξετάζουμε διάφορες επιλογές, αλλά στην παραγωγή θα μπουν μόνο τα μοντέλα που ικανοποιούν τα αυστηρά κριτήρια της γκάμας R. Το μόνο σίγουρο είναι ότι από το 2030 και μετά, το μέλλον των μοντέλων R είναι πλήρως ηλεκτρικό».

VW

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, τα πρώτα μοντέλα που θα δεχθούν τη φροντίδα του ειδικού τμήματος της VW βρίσκονται ήδη στην γκάμα της, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα στο άμεσο μέλλον θα δούμε ID.4 R και ID.3 R. Αργότερα, το ηλεκτρικό «R» πορτφόλιο θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα SSP του γκρουπ.

Τέλος, η VW ανέφερε ότι τα ηλεκτρικά «R» μοντέλα θα υιοθετούν καινοτομίες από πρωτότυπα όπως το ID.R, με το πρώτο μοντέλο να αναμένεται να κάνει ντεμπούτο γύρω στο 2025.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube