Πλήρως λειτουργική Bugatti Chiron σε φυσικό μέγεθος, από τουβλάκια LEGO

Πλήρως λειτουργική Bugatti Chiron σε φυσικό μέγεθος, από τουβλάκια LEGO

Είναι ένα μοναδικό δημιούργημα για το οποίο χρησιμοποιήθηκαν περισσότερα από 1.000.000 τουβλάκια.

Η Bugatti και η LEGO συνεργάστηκαν για κάτι εκπληκτικό: Μια Chiron σε φυσικό μέγεθος, που χωράει οδηγό, συνοδηγό και μπορεί να τους μεταφέρει με έως και σχεδόν 20 km/h.

Η συγκεκριμένη Chiron ζυγίζει 1.500 kg (!), αποτελείται από περισσότερα από 1.000.000 τουβλάκια της LEGO Technic και στο εσωτερικό της κρύβονται 2.304 κινητήρες και 4.032 γρανάζια από τη LEGO Power Equipment.

Χρειάστηκαν πάνω από 13.000 ώρες για την εξέλιξη και την κατασκευή της συγκεκριμένης Chiron, η οποία έχει πίσω αεροτομή που κινείται, ταχύμετρο, φώτα και θέση οδήγησης με ρυθμιζόμενο τιμόνι και πεντάλ φρένου.

Προκειμένου να μοιάζει όσο γίνεται με την πραγματική, η Chiron της LEGO έχει ένα ιδιαίτερα περίπλοκο περίβλημα που αποτελείται από τριγωνικά κομμάτια τα οποία ενώνονται εσωτερικά, κάτι που έχει εφαρμοστεί και στην καμπίνα. Επιπλέον, οι τροχοί είναι εκείνοι που χρησιμοποιεί το αληθινό αυτοκίνητο, όπως άλλωστε και το σήμα στη μάσκα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αποκαλύφθηκε η πιστάδικη Bugatti Divo των 5 εκ. ευρώ

Μόλις συναρμολογήθηκε, το αυτοκίνητο πήγε για δοκιμή στην πίστα του Ehra-Lessien, εκεί όπου δοκιμαζόταν και το πραγματικό. Το οδήγησε μάλιστα και ο επίσημος δοκιμαστής της Bugatti, Andy Wallace, ο οποίος δήλωσε: «Από 20 m μακριά δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο ότι κοιτάζεις ένα LEGO και όχι την αληθινή Chiron».

Πάντως, η κατασκευή μοντέλων σε πλήρη κλίμακα δε θα συνεχιστεί για τη LEGO. Ήταν απλώς η απόδειξη ότι μπορεί να κάνει ακόμα και κάτι τόσο ακραίο.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube