Το πλάνο της Audi για την παραγωγή αυτοκινήτων του μέλλοντος

Το πλάνο της Audi για την παραγωγή αυτοκινήτων του μέλλοντος

Η Audi έχει θέσει στόχο από το 2026 να λανσάρει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ το 2033 θα σταματήσει τελείως να παράγει συμβατικά. Ως εκ τούτου, ξεκινά να προετοιμάζει τις γραμμές παραγωγής της για την επόμενη ημέρα.

Σύμφωνα με τη νέα στρατηγική της Audi, μέχρι το τέλος της δεκαετίας κάθε κύρια παραγωγική μονάδα ανά τον πλανήτη θα κατασκευάζει τουλάχιστον ένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο. Ήδη υπάρχουν δύο εργοστάσια, στο Böllinger Höfe και στις Βρυξέλλες, που παράγουν ήδη αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

Από το επόμενο έτος, το Audi Q6 e-tron θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που θα βγει από τη γραμμή παραγωγής στο Ingolstadt. Ανάλογα δε με τις τοπικές συνθήκες, η παραγωγή των συμβατικών αυτοκινήτων θα καταργηθεί σταδιακά, έως τις αρχές της επόμενης δεκαετίας.

Κοιτάζοντας αυτό ακριβώς το μέλλον, η Audi έχει καταρτίσει ένα προϋπολογισμό εκπαίδευσης περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε έως το 2025 όλοι οι υπάλληλοι της εταιρίας να είναι απόλυτα έτοιμοι να υποστηρίξουν την αλλαγή. Από εκεί και πέρα, η εταιρία με τους τέσσερις κύκλους στοχεύει σε μία ανάπτυξη βασισμένη σε αντίστοιχα τέσσερις πυλώνες. 

Πρώτος στόχος είναι να διασφαλιστεί η μείωση των εξόδων στη μελλοντική παραγωγή, με στόχο τα εργοστάσιά της το 2033 να ρίξουν στο μισό τα ετήσια κόστη τους. Αυτό θα επιτευχθεί με τη μείωση της πολυπλοκότητας και την ψηφιοποίηση, χρησιμοποιώντας λύσεις όπως το Edge Cloud 4 Production, με τοπικούς διακομιστές. Κατόπιν ζητούμενο είναι η ενίσχυση της ευελιξίας κατά την παραγωγή. Ενδεικτικό εδώ είναι το γεγονός πως το νέο Audi Q6 e-tron, θα κατασκευαστεί αρχικά στο Ingolstadt στην ίδια γραμμή με τα Audi A4 και A5.

audi

Σε επίπεδο περιβαλλοντικής διαχείρισης, ο στόχος είναι όλα τα εργοστάσια της φίρμας να καταστούν ουδέτερα σε αποτύπωμα άνθρακα, έως το 2025. Αυτό έχει ήδη επιτευχθεί για τις γραμμές παραγωγής στις Βρυξέλλες και το Neckarsulm. Πέντε χρόνια αργότερα, το 2030 θα πρέπει να μειώσουν στο μισό την κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας (αξιοποιώντας ΑΠΕ), ενώ το 2035, θα μειώσουν στο μισό και την ανάγκη τους για νερό. 

Τέλος, έμφαση θα δοθεί και στον άνθρωπο. Η Audi επιθυμεί να πλασαριστεί ως ένας ελκυστικός εργοδότης. Ως εκ τούτου, επεξεργάζεται ιδέες για να κάνει τις ώρες εργασίας πιο ευέλικτες, ακόμη και σε τομείς που συνδέονται με συγκεκριμένες βάρδιες.

Παράλληλα θα φροντίσει ώστε να κάνει το περιβάλλον εργασίας και τα δωμάτια διαλειμμάτων πιο άνετα για τους υπαλλήλους της. «Θέλουμε να είμαστε ο καλύτερος εργοδότης – για τους υπαλλήλους μας που εργάζονται στην εταιρία, καθώς και για όλους τους αιτούντες, φοιτητές και επαγγελματίες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Gerd Walker, μέλος του ΔΣ της Audi και υπεύθυνος Production and Logistics.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube