Πιθανό ένα supercar από την BMW

Πιθανό ένα supercar από την BMW

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της BMW αφήνει να εννοηθεί ότι ένα supercar ίσως είναι προ των πυλών.

O Jozef Kaban, Επικεφαλής Σχεδιασμού της BMW δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η BMW να φτιάξει το δικό της supercar, ένα κομμάτι της αγοράς από το οποίο απέχει η μάρκα σε αντίθεση με τους υπόλοιπους γερμανούς κατασκευαστές κύρους.

Μιλώντας στο BMWBlog στο πλαίσιο του Σαλονιού Αυτοκινήτου του Detroit, ο πρώην αρχισχεδιαστής της Skoda o οποίος όσο εργαζόταν για το VW Group είχε εμπλοκή και στη δημιουργία της Bugatti Veyron, άφησε ανοιχτή την πόρτα: «Ήρθα στην BMW για να βοηθήσω να αναπτυχθεί ένας διαφορετικός τρόπος σκέψης, για να βοηθήσω να γίνουν καινούρια πράγματα. Ίσως κάτι πιο extreme».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το BMW i8 στο δρόμο και στην πίστα των Σερρών [video]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη BMW M3 στην ανάβαση Grossglockner [video]

Το Μ1 Hommage concept του 2008 δεν πήρε ποτέ το πράσινο φως να βγει στην παραγωγή. Κάποια σχεδιαστικά στοιχεία ενσωματώθηκαν στο i8. Η BMW δεν έχει κάτι πιο εξωτικό από το υβριδικό της σπορ αυτοκίνητο. Το οποίο αν υπολείπεται σε κάτι, εδώ που τα λέμε, είναι η δύναμη και η χωρητικότητα του βενζινοκινητήρα. Γιατί από τεχνολογία, υλικά και εμφάνιση δεν έχει τίποτα να ζηλέψει. Αν η BMW προχωρήσει, το πιθανότερο είναι να συνδυάσει την τεχνολογία των τμημάτων M και i. Ένας εξακύλινδρος σε σειρά με τούρμπο, ή ακόμη καλύτερα ένας biturbo V8 στο πλαίσιο ενός υβριδικού συστήματος, με ηλεκτροκινητήρες να προσθέτουν ισχύ και πρόσφυση, μεταφέροντας κίνηση στους εμπρός τροχούς, είναι τεχνολογία που ήδη κατέχει η BMW. Και αν την εφαρμόσει, πληρώνει τη Mercedes-AMG και το Project One με το ίδιο νόμισμα. 



Πηγή Carscoops

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube