Πιστάδικο Opel GT από τη Mädchen & Motoren

Πιστάδικο Opel GT από τη Mädchen & Motoren

Οι βελτιωτές της Mädchen & Motoren επενέβησαν βάζοντας βαθιά το χέρι στα σωθικά ενός Opel GT και το ετοίμασαν για χρήση σε πίστα.

Το σφόδρα βελτιωμένο Opel υποβλήθηκε σε σκληρή δίαιτα και έχασε 175 kg, κατεβαίνοντας από τα 1.325 kg του εργοστασιακού GT στα 1.150 kg.

Βέβαια, η κοσμογονία συνέβη κάτω από καπό, όπου το δίλιτρο 4κύλινδρο μοτέρ αντικαταστάθηκε από έναν κινητήρα LS3. Αυτός δεν είναι άλλος από τον small block των 6,2 λίτρων που φορά η Camaro SS και η Corvette, βγάζει 530 άλογα και στοιχίζει από την GM (του κουτιού, αλλά με 430 PS, χωρίς κιβώτιο και μεταφορικά) $7.760 ή €5.710. Η Mädchen & Motoren συνδύασε τον LS3 με το 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο Tremec TR 6060 από την Corvette ZR1.

Το βελτιωμένο GT έχει φαρδύτερο αμάξωμα και φορά τα δισκόφρενα της Porsche 911 GT3 RS που τις δαγκώνουν 6πίστονες δαγκάνες εμπρός και 4πίστονες πίσω. Αυτά είναι «κρυμμένα» πίσω από 18άρες ζάντες της ATS που είναι ντυμένες με λάστιχα 295 με 30άρι προφίλ.

Κατά τα λοιπά, υπάρχει σύστημα ελέγχου πρόσφυσης της Racelogic και μια αποκλειστικής σχεδίασης χειροποίητη πολλαπλή με επίσης custom τετραπλό τελικό.

Και τέλος, στην στριμόκωλη καμπίνα υπάρχει κλωβός ασφαλείας προδιαγραφών FIA, το μπάκετ είναι Recaro Pro Racer, το τιμόνι αγωνιστικό, τα όργανα ψηφιακά και η επένδυση από αλκαντάρα. Αν ψάχνετε για ηχοσύστημα και κλιματισμό, απευθυνθείτε αλλού, καθώς αυτά έχουν πεταχτεί στα κουπίδια στο πλαίσιο της δίαιτας αυτού του πολύ ειδικού Opel GT.

[Πηγή Mädchen & Motoren]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube