Πίσσα και πούπουλα σε φωτοραντάρ

Πίσσα και πούπουλα σε φωτοραντάρ

Στη Γερμανία έκαναν όσο πιο σαφές γίνεται ότι δεν γουστάρουν τις κάμερες καταγραφής ταχύτητας, ντύνοντας δύο εξ αυτών με πίσσα και πούπουλα!

Στη γερμανική πόλη Saarbrücken κάποιοι μάλλον έχουν απηυδήσει με τα όρια ταχύτητας και με την αυστηρότητα στην επιβολή τους.

Έτσι, πριν λίγες μέρες αποφάσισαν να... αναστείλουν προσωρινά τη λειτουργία δύο καμερών σε κεντρικό δρόμο της πόλης. Ο βανδαλισμός περιλάμβανε την επικάλυψή τους με πίσσα, κυρίως στα ανοίγματα μέσα από τα οποία γίνεται η καταγραφή της ταχύτητας και βγαίνει η φωτογραφία του παραβάτη, και στη συνέχεια τον στολισμό της με πούπουλα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αθέλητη μακάβρια φάρσα στην αστυνομία

Η «επέμβαση» πέτυχε, αφού στη συνέχεια οι κάμερες έβγαζαν θολές, δηλαδή πρακτικά άχρηστες φωτογραφίες. Κάποιοι κάτοικοι της πόλης βρήκαν την ενέργεια αυτή διασκεδαστική, όμως η αστυνομία δεν φαίνεται να συμφωνεί, και σίγουρα θα προσπαθήσει να βρει και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους. Συγκεκριμένα η φράση που χρησιμοποίησε  Εκπρόσωπος του τοπικού αστυνομικού τμήματος δήλωσε πως δεν πρόκειται για ασήμαντο παράπτωμα (Kavaliersdelikt).

Οι δύο κάμερες που έπεσαν θύματα βανδαλισμού καθαρίστηκαν την περασμένη Τρίτη και λίγες ώρες μετά μπορούσαν να συνεχίσουν το έργο τους. Άλλωστε στον μηχανισμό μέτρησης και καταγραφής της ταχύτητας δεν είχε προξενηθεί καμία βλάβη, σύμφωνα με τους υπεύθυνους.


    
[Πηγή: Motor-Talk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube