Αθέλητη μακάβρια φάρσα στην αστυνομία

Αθέλητη μακάβρια φάρσα στην αστυνομία

Δέχτηκε κλήσεις από πολίτες για να σώσει παγωμένη γιαγιά μέσα σε αυτοκίνητο. Όμως…

Αφού δέχτηκε κλήσεις από «πολύ ταραγμένους» πολίτες για μια παγωμένη γυναίκα μέσα σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο,  η αστυνομία της Ν. Υόρκης έσπασε το παράθυρο για να τη σώσει.

Όμως παρότι η γιαγιά, με τα ρούχα, τα μαλλιά, τα γυαλιά και τις πανάδες στο πρόσωπό της έδειχνε πέρα για πέρα αληθινή, αποκαλύφθηκε ότι δεν ήταν παρά ένα ανδρείκελο για μαθήματα τεχνητής αναπνοής! Η μάσκα οξυγόνου που φορούσε προφανώς δεν αποκάλυψε την πλάνη.

H τρομακτικά ρεαλιστική, «παγωμένη» κούκλα ήταν μέσα σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο καλυμμένο με χιόνι και η αστυνομία ανακοίνωσε ότι μια γυναίκα τηλεφώνησε για να πει πως «μια ηλικιωμένη γυναίκα ήταν πεθαμένη από το κρύο μέσα στο Subaru της, παρκαρισμένο στην πλατεία του Δημαρχείου του προαστίου Hudson».  Αμέσως έσπευσε στο σημείο περιπολικό.

Το πρακτορείο ABC News αναφέρει ότι η θερμοκρασία ήταν μείον 13 βαθμοί όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο αυτοκίνητο, που φαινόταν από το χιόνι επάνω του ότι ήταν παρκαρισμένο εκεί όλη νύχτα. Ένας αστυνομικός έσπασε το πίσω παράθυρο και άνοιξε την πόρτα, για να ανακαλύψει ότι η γυναίκα δεν ήταν παρά ένα ρεαλιστικό ανδρείκελο σε φυσικό μέγεθος.

Αυτό δεν είναι το μόνο συμβάν αυτού του τύπου. Ένας αστυνομικός του New Hampshire είχε σπάσει το παράθυρο ενός αυτοκινήτου τον περασμένο Ιούλιο για να σώσει ένα μωρό εγκαταλελειμμένο μέσα σε ένα καυτό αυτοκίνητο. Ξεκίνησε μάλιστα να κάνει τεχνητή αναπνοή στο παιδάκι, για να αντιληφθεί ότι ήταν τελικά μια κούκλα (φωτ, κάτω) που είχε η οδηγός του αυτοκινήτου για να ξεπεράσει τον χαμό του αληθινού της παιδιού.

Όμως το ανδρείκελο-γιαγιά ήταν για διαφορετικό σκοπό. Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου εμφανίστηκε και είπε ότι ήταν διευθυντής πωλήσεων σε εταιρεία κατασκευής βοηθημάτων ιατρικής εκπαίδευσης και ότι η γυναίκα ήταν απλά μια κούκλα. Τώρα, το γιατί η κούκλα αυτή ήταν τόσο ρεαλιστική σε σύγκριση με τις συνηθισμένες εκπαιδευτικές κούκλες, δεν το εξήγησε…

Η αστυνομία δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις του οδηγού, αφού το ανδρείκελο ήταν καθισμένο κανονικά στη θέση του συνοδηγού και φορούσε και τη ζώνη ασφαλείας, όπως ένας πραγματικός συνεπιβάτης.

Ο αστυνόμος του τμήματος του Hudson, Randy Clark, δήλωσε: «Δεν θα επαναλάβω δημόσια τι είπε, απλά θα πω ότι δεν ήταν πολύ ευτυχής που η αστυνομία έσπασε το παράθυρο του αυτοκινήτου του. Αν αυτό που έκανε ήταν ένα αστείο, ήταν πολύ κακόγουστο. Αν απλά τον βόλευε για τη μεταφορά, θα μπορούσε να βρει έναν καλύτερο τρόπο αφού το αυτοκίνητο ήταν στέισον-βάγκον. Το ανδρείκελο ήταν καθισμένο μπροστά και δεμένο με τη ζώνη, μοιάζοντας σαν κανονικός επιβάτης».

Στην περίπτωση του «μωρού», είχε δοθεί στη γυναίκα ειδικό αυτοκόλλητο που έγραφε ότι το μωρό ήταν κούκλα, για να το κολλήσει στο αυτοκίνητό της.

Στην περίπτωση της «γιαγιάς», η αστυνομία απλά δήλωσε ότι δεν θα κατατεθούν μηνύσεις.

[Πηγή: ABC News]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube