Πήρε τις επιδοτήσεις για τον κορονοϊό και αγόρασε supercars

Πήρε τις επιδοτήσεις για τον κορονοϊό και αγόρασε supercars

Θα οδηγηθεί στο εδώλιο και κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης 302 ετών!

Ένας άντρας από την Καλιφόρνια συνελήφθη αφού πήρε περισσότερα από 5 εκατ. δολάρια σε δάνεια του Προγράμματος Προστασίας Πληρωμών κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού και τα ξόδεψε αγοράζοντας supercars, ανάμεσα στα οποία μια Ferrari 458 Italia, μια Lamborghini Aventador S και μια Bentley Continental GT.

Ο 38χρονος, Mustafa Qadiri, κατηγορείται τώρα για απάτη κατά συρροή και ξέπλυμα χρήματος. Οι New York Times αναφέρουν ότι ο Qadiri άρχισε να λαμβάνει ομοσπονδιακά δάνεια στα τέλη Μαΐου 2020 και πως μέχρι τα τέλη Ιουνίου, είχε συγκεντρώσει περίπου 5,1 εκατ. δολάρια. 

Υποτίθεται ότι ο 38χρονος υπέβαλε αιτήσεις σε τρεις διαφορετικές τράπεζες για δάνεια που αφορούσαν σε τέσσερις εταιρείες που εδρεύουν στην Καλιφόρνια. Ωστόσο, οι εισαγγελείς δηλώνουν ότι αυτές οι εταιρείες δεν λειτουργούσαν και πιστεύουν ότι ο Qadiri χρησιμοποίησε στις αιτήσεις του τον αριθμό Κοινωνικής Ασφάλισης, την υπογραφή και το όνομα κάποιου άλλου.

φερρα

Οι ομοσπονδιακοί πράκτορες προχώρησαν στην κατάσχεση μιας Ferrari 458 Italia του 2011 και μιας Lamborghini Aventador S του 2018. Κατασχέθηκαν επίσης μια Bentley Continental GT που φέρεται να αγοράστηκε με χρήματα του Προγράμματος Προστασίας Πληρωμών. Ο Qadiri κατηγορείται επίσης ότι χρησιμοποίησε τα χρήματα σε «πολυτελείς διακοπές».

Θα δικαστεί στα τέλη Ιουνίου και εάν καταδικαστεί, οι κατηγορίες εναντίον του Qadiri συνεπάγονται συνολική μέγιστη ποινή φυλάκισης 302 ετών.

 

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς συνέλαβαν και κατηγορούσαν ένα άτομο για τη λήψη δόλων του Προγράμματος Προστασίας Πληρωμών και την δαπάνη του σε πολυτελή αυτοκίνητα. Τον Ιούλιο του 2020, ένας 29χρονος άντρας πιάστηκε μετά την αγορά του Lamborghini Huracan Evo του 2020, αφού έλαβε μια επιδότηση της τάξης των 4 εκατ. δολαρίων.

Ένα μήνα αργότερα, ένας άντρας στο Τέξας συνελήφθη αφού με επιδότηση 1,6 εκατ. δολαρίων που πήρε, αγόρασε μια Lamborghini Urus. Τον ίδιο μήνα, ένας 41χρονος από την Ουάσινγκτον συνελήφθη αφού με την επιδότηση των 2,1 εκατ. δολαρίων που πήρε αγόρασε ένα Kia Stinger και ένα σπίτι αξίας 1,123 εκατ. δολαρίων.

[Πηγή: The New York Times μέσω carscoops.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube