Φτιάχνοντας ένα Batmobile από τουβλάκια LEGO [video]

Φτιάχνοντας ένα Batmobile από τουβλάκια LEGO [video]

Δείτε πως κατασκευάστηκε ένα Batmobile από 344.187 τουβλάκια LEGO σε πραγματικό μέγεθος.

Για τις ανάγκες της νέας ταινίας «The LEGO Batman» που θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 9 Φεβρουαρίου, η Chevrolet, η First LEGO League και μια ομάδα μαθητών από το Ντιτρόιτ συνεργάστηκαν στενά.

Σκοπός τους ήταν να φτιάξουν το αυτοκίνητο του Batman, το γνωστό Batmobile, από τουβλάκια της LEGO σε φυσικό μέγεθος. Και τα κατάφεραν εξαιρετικά.

Πρόκειται για ένα τεράστιο κατασκεύασμα, το οποίο έχει μήκος 5,1 m, πλάτος 2,81 m και μέγιστο ύψος 2,1 m. Για να κατασκευαστεί χρειάστηκαν 222 ώρες σχεδιασμού και 1.833 ώρες συναρμολόγησης για τα 344.187 τουβλάκια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Ένα πραγματικό αυτοκίνητο από LEGO σε πραγματικό μέγεθος [video]

Το Batmobile ζυγίζει συνολικά 768 kg. Χτίστηκε επάνω σε ένα αλουμινένιο πλαίσιο βάρους 128,1 kg, ενώ κάθε ένας τροχός του ζυγίζει 45 kg και η κατασκευή έγινε εξ ολοκλήρου στο Κονέκτικατ.

Η Chevrolet φρόντισε ώστε όταν ο Batman οδηγεί να έχει στη διάθεσή του την τελευταία λέξη της συνδεσιμότητας, δηλαδή Apple CarPlay και Android Auto, μέχρι και ενσωματωμένο 4G LTE Wi-Fi.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Αυτοκίνητα από LEGO στους δρόμους της Ρώμης

Δεν είναι η πρώτη φορά μάλιστα που η εταιρεία εμπλέκεται στην κατασκευή ενός Batmobile, αφού το αυτοκίνητο για την πρώτη ταινία του Batman (1989, σκηνοθεσίας Τιμ Μπάρτον) είχε βασιστεί σε ένα Chevrolet Impala, με κάποιον από τους V8 της εταιρείας να το κινεί.

Το LEGO Batmobile θα εκτίθεται μέχρι τις 22 Ιανουαρίου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ (NAIAS) και μετά στο επερχόμενο Σαλόνι του Σικάγο (11-20 Φεβρουαρίου), όμως δε θα διατεθεί για πώληση.

[Πηγή Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube