Peugeot: Στα σκαριά ένα πλήρως ηλεκτρικό 308, απάντηση στο VW ID. 3

Peugeot: Στα σκαριά ένα πλήρως ηλεκτρικό 308, απάντηση στο VW ID. 3

Η γαλλική εταιρία έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη μίας αμιγώς ηλεκτρικής εκδοχής του νέου της μικρομεσαίου, 308, η οποία θα περάσει στην παραγωγή το 2023.

Η είδηση αυτή επιβεβαιώθηκε από επίσημα χείλη, εχθές. Αντιλαμβανόμενη, προφανώς, τον έντονο ανταγωνισμό από τις προόδους των Γερμανών, η Peugeot αποφάσισε να εξελίξει μία αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του 308, η οποία και θα σταθεί απέναντι στο Volkswagen ID. 3. Ο εκπρόσωπος της εταιρίας, ωστόσο, απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία, λέγοντας πως ακόμα είναι «πολύ νωρίς» για κάτι τέτοιο.

Το πρώτο μεγάλο ερώτημα, στην προκειμένη περίπτωση, έχει να κάνει με την πλατφόρμα στην οποία θα βασίζεται μία τέτοια έκδοση. Το νέο 308 βασίζεται σε μία εξελιγμένη εκδοχή της πλατφόρμας EMP2, η οποία ταιριάζει σε συμβατικά και υβριδικά μοντέλα. Σε επίπεδο ομίλου, υπάρχει πάντα και η CMP, την οποία χρησιμοποιεί το -επίσης νέο- Citroen e-C4.

Παρόλα αυτά, η πιο πιθανή επιλογή είναι αυτή της νέας e-VMP αρχιτεκτονικής, που θα είναι έτοιμη για παραγωγή το 2022. Σε αυτή την περίπτωση το ηλεκτρικό 308 θα διατηρεί μεν την ονομασία των συμβατικών αδελφών του, αποτελώντας όμως ένα εξ ολοκλήρου διαφορετικό αυτοκίνητο. 

Ο νέος όμιλος stellantis, που προέκυψε από τη συνένωση των PSA και FCA, ακολουθεί μία φιλοσοφία κάθετης ολοκλήρωσης της ηλεκτρικής γκάμας των μοντέλων του. Για το σκοπό αυτό συνεργάζεται με τη Nidec στους ηλεκτροκινητήρες, με τη Punch Powertrain στα συστήματα μετάδοσης κίνησης και με την Total/ Saft στην τεχνολογία των συσσωρευτών. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube