Πέθανε o Brock Wendel Yates, ο δημιουργός του Cannonball [video]

Πέθανε o Brock Wendel Yates, ο δημιουργός του Cannonball [video]

O Brock Wendel Yates έφυγε στα 82 χρόνια του από επιπλοκές της νόσου Αλτσχάιμερ

Ο Brock Wendel Yates ήταν ο δημιουργός του περίφημου «Cannonball Run», αλλά και του φιλμ «Smokey and the Bandit II». Ο Γουέντελ έφυγε σε ηλικία 82 ετών χτυπημένος από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Αν μας επιτραπεί μια δόση «μαύρου χιούρορ», μπορεί ο Γουέντελ να μην μπορούσε πλέον να θυμηθεί το πώς δημιούργησε το Cannonball, ωστόσο όλοι οι υπόλοιποι το θυμούνται και το τιμούν (και μαζί με αυτό και το δημιουργό του) δεόντως. Ο Γουέντελ ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος της αμερικανικής έκδοσης του Car and Driver. Στη συνέχεια κάλυψε για λογαρισμό του CBS τους αγώνες NASCAR Sprint Cup, αλλά και αγώνες δεκαετίας του 1980, συμπεριλαμβανομένης της Daytona 500.
 
Ωστόσο η παγκόσμια φήμη του εκτοξεύτηκε όταν ανακατεύτηκε με το Hollywood και τους αγώνες Cannonball Run που διοργάνωνε. Πρόκειται για αγώνες με πολυτελή σπορ αυτοκίνητα σε ανοικτούς στην κυκλοφορία δρόμους, πρωτοβουλία που από πολλούς επικρίθηκε ως άκρως αντικοινωνική συμπεριφορά.
Οι συμμετέχοντες καταστρατηγούσαν κάθε έννοια νομιμότητας, όπως αυτή ορίζεται από το όριο ταχύτητας και τους κανόνες του ΚΟΚ. Σε αυτούς η Αστυνομία πολλές φορές βεβαίωνε παραβάσεις και να έκοβε πρόστιμα, σε μια εποχή όμως που αυτά δεν ήταν απαγορευτικά στην πληρωμή τους, την ώρα που δεν ακολουθούνταν και από άλλες διοικητικές ποινές. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Cannonball Run επιστρέφει [video]
 
Έτσι οι φανατικοί του cannonball προϋπολόγιζαν στο... κόστος του αγώνα και τις λυπητερές του σερίφη και ξεχύνονταν στους δρόμους σε μια άκρως επικίνδυνη δραστηριότητα που όμως κατά ένα παράδοξο τρόπο τύγχανε μεγάλης απόδοχής. Ίσως ήταν μια έκφραση επανάστασης κατά του κατεστημένου, ίσως και μια τρέλα που μόνον «πλουσιόπαιδα» μπορούσαν να κάνουν.

Όπως και να έχει οι συγκεκριμένοι αγώνες υπήρξαν ένα ιδανικό θέμα ταινίας και έτσι μεταφέρθηκαν στη μεγάλη οθόνη. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube