Περιπολικό Ford Focus RS συλλαμβάνει ένα RS200

Περιπολικό Ford Focus RS συλλαμβάνει ένα RS200

Περίπου 30 χρόνια μετά την αντίστοιχη φωτογραφία με το RS200, η Ford ξαναντύνει ένα γρήγορο μοντέλο της, το Focus RS, στα χρώματα της βρετανικής αστυνομίας.

Το όπλο της Ford για το Gr. Β των ράλι, το RS200, στα μέσα της δεκαετίας του ’80 είχε βαφτεί στα χρώματα της αστυνομίας του Ην. Βασιλείου.

Σε μια φωτογραφία που είχε κυκλοφορήσει αρκετά στον τύπο της εποχής και κυκλοφορεί στα social media μέχρι σήμερα, ένας αστυνομικός που χρησιμοποιεί ως περιπολικό ένα Ford RS200 φαίνεται να έχει σταματήσει και να δίνει κλήση στον οδηγό ενός Sierra RS Cosworth. Φυσικά η φωτογραφία ήταν σκηνοθετημένη και τραβήχτηκε μόνο για λόγους promotion, αφού το RS200 στην πραγματικότητα δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ από την αστυνομία.

Άλλωστε, με την κάπως δύστροπη συμπεριφορά που είχε αυτό το ελαφρύ, κεντρομήχανο κουπέ με κινητήρα 1.8 τούρμπο που απέδιδε 200 PS στην έκδοση δρόμου και έως 600 PS στην αγωνιστική, είναι πολύ πιθανό το αυτοκίνητο να αγκάλιαζε κάποιο δέντρο πριν καν προλάβει να πιάσει τον πρώτο του παραβάτη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Στην πίστα με το νέο Ford Focus RS [video]

Σήμερα, 30 χρόνια μετά, η βρετανική Ford αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα μια σύγχρονη εκδοχή εκείνης της φωτογραφίας. Το περιπολικό αυτή τη φορά είναι το νέο Ford Focus RS. Και το θύμα οδηγεί, σε μια ειρωνία της τύχης, ένα Ford RS200. Η εταιρία λέει ότι η βρετανική αστυνομία πράγματι εξέτασε το ενδεχόμενο απόκτησης κάποιων Focus RS, όμως η αλήθεια είναι λόγω περιορισμένης παραγωγής δεν γίνεται να το αποκτήσει. Οπότε και τώρα, το αυτοκίνητο φόρεσε τα διακριτικά της αστυνομίας απλώς για τη φωτογραφία.

Με αυτό τον τρόπο η Ford, τώρα που... κέρδισε την προσοχή μας, θέλει να υπενθυμίσει ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές της βρετανικής αστυνομίας, με περίπου 1.500 νέα οχήματα κάθε χρόνο. Οι περιπολίες σε πολλές βρετανικές πόλεις γίνονται με Focus, σε αγροτικές περιοχές χρησιμοποιούνται Kuga και Ranger, ενώ η μεταφορά προσωπικού και κρατουμένων γίνεται ως επί το πλείστον με Transit Custom.

[Πηγή: Ford UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube