Πέντε συσκευές παραπλάνησης στα ντίζελ της Mercedes-Benz, αναφέρουν δημοσιεύματα

Πέντε συσκευές παραπλάνησης στα ντίζελ της Mercedes-Benz, αναφέρουν δημοσιεύματα

Ο ομοσπονδιακή αρχή οδικών μεταφορών KBA εντόπισε πέντε «παράνομες συσκευές απενεργοποίησης» στους κινητήρες της Daimler, αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Bild am Sonntag.

Η KBA δήλωσε ότι υποπτεύεται ότι οι συσκευές ελέγχου εκπομπών χρησιμοποιήθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του στόλου των νέων ντίζελ Euro 6 της Daimler, που περιλαμβάνει περίπου ένα εκατομμύριο οχήματα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Εκπρόσωπος της Daimler δήλωσε ότι δεν θα σχολιάσει το θέμα, προσθέτοντας, «συνεργαζόμαστε σε πλήρη έκταση και με διαφάνεια με την KBA και το ομοσπονδιακό υπουργείο Μεταφορών».

Ο ίδιος εκπρόσωπος επαναβεβαίωσε τα προηγούμενα σχόλια της Daimler που διαφωνούσαν με την άποψη της KBA ότι οι συσκευές απενεργοποίησης παραβίαζαν τους κανονισμούς.

Η Daimler, όπως και άλλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων, χρησιμοποιεί ουρία νιτρικού άλατος για να εξουδετερώσει τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου στα καυσαέρια. Εντούτοις, η ΚΒΑ εντόπισε πρόβλημα με τα χαρακτηριστικά ελέγχου εκπομπών, υποπτευόμενη ότι επιτρέπουν ρύπανση πάνω από τα θεσπισμένα όρια χωρίς ανίχνευση.

Η Daimler δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι θα έκανε έφεση εναντίον της εντολής της KBA να ανακαλέσει το βαν Mercedes-Benz Vito 1.6 d Euro 6, ύστερα από έρευνα του υπουργείου Μεταφορών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Λογισμικό χειραγώγησης: Η Mercedes-Benz πιθανά να ανακαλέσει χιλιάδες αυτοκίνητα

Να θυμίσουμε ότι από τον Σεπτέμβριο του 2015 που η Volkswagen παραδέχτηκε ότι εξαπάτησε τις δοκιμές εκπομπών στις ΗΠΑ, οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες αντιμετωπίζουν ισχυρές αντιδράσεις και ενδελεχείς ελέγχους όσον αφορά την τεχνολογία ντίζελ στην οποία έχουν επενδύσει δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Daimler, Dieter Zetsche, πρόκειται να συναντηθεί με τον Γερμανό υπουργό Μεταφορών, Andreas Scheuer, αύριο Δευτέρα, σε συνέχεια της συνάντησης που είχαν την περασμένη εβδομάδα για να συζητήσουν για τις εκπομπές ντίζελ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube