Πειραγμένη Porsche 911 GT2 RS σπάει το ρεκόρ στο Nürburgring! [video]

Πειραγμένη Porsche 911 GT2 RS σπάει το ρεκόρ στο Nürburgring! [video]

Σημειώνοντας χρόνο 6:43.300 η βελτιωμένη από την Manthey Porsche 911 GT2 RS αποτελεί το γρηγορότερο αυτοκίνητο δρόμου που γύρισε ποτέ στην πράσινη κόλαση του Nurburgring.

Για να υπάρχει μία σύγκριση, το ρεκόρ γύρου για αυτοκίνητο παραγωγής κατείχε μέχρι πρότινος η Mercedes-AMG GT Black Series, η οποία κατάφερε να γυρίσει τα 20,8 χιλιόμετρα του Nürburgring σε χρόνο 6:48.047. Αυτό σημαίνει πως η, βελτιωμένη από τη Manthey, 911 GT2 RS έριξε το χρόνο κατά 4.747 sec. 

Οι βελτιώσεις που έγιναν επάνω στο αυτοκίνητο πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την ίδια την Porsche. Μάλιστα όλο το πακέτο πωλείται από την Porsche Tequipment. Το κύριο μέρος της μετατροπής έχει να κάνει με το αεροδυναμικό πακέτο του αυτοκινήτου. Μεταξύ άλλων έχουν προστεθεί επιπλέον flaps στο μπροστινό spoiler, ένας βελτιωμένος αεροδυναμικός διαχύτης, νέα φτερούγα πίσω, καθώς και «αερόδισκοι» στους πίσω τροχούς. Οι προσθήκες αυτές πρακτικά διπλασιάζουν την αρνητική άντωση στα 200 km/h, προσθέτοντας επιπλέον φόρτιση 21 κιλών στον μπροστινό και 107 κιλών στον πίσω άξονα. Στις υψηλές ταχύτητες αυτό μεταφράζεται σε ένα πιο σταθερό και εύκολα ελεγχόμενο όχημα. 

Πέραν των αεροδυναμικών βελτιώσεων χρησιμοποιούνται νέοι τροχοί μαγνησίου, 20/21 ιντσών, ενώ έχουν γίνει παρεμβάσεις στα κεραμικά φρένα και στο σύστημα της ανάρτησης. Για την τελευταία, παρότι η GT2 RS δύσκολα μπορεί να θεωρηθεί «καθημερινής χρήσης», στην ευρύτερη λογική των 911, οι άνθρωποι της Manthey είπαν να προσθέσουν μία ακόμα πιο πισταδόρικη ανάρτηση, με πιο σκληρά ελατήρια και ρυθμιζόμενα αμορτισέρ. 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Lars Kern, οδηγός εξέλιξης της Porsche που πέτυχε το σχετικό ρεκόρ, «η 911 GT2 RS κολλάει στην πίστα σαν κόλλα με το Manthey Performance Kit - νιώθεις σαν να βρίσκεσαι σε αγωνιστικό αυτοκίνητο, ειδικά στις γρηγορότερες στροφές. Είναι πραγματικά συναρπαστικό πώς το αυτοκίνητο βάζει κάτω τους 700 ίππους και πόσο απίστευτα καλά φρενάρει, ενώ παραμένει πάντα εύκολο να ελεγχθεί».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube