Το πεδίο δοκιμών ταχύτητας του Ford Lommel Proving Ground ανακαινίστηκε

Το πεδίο δοκιμών ταχύτητας του Ford Lommel Proving Ground ανακαινίστηκε

Το Ford Lommel Proving Ground, ο χώρος δοκιμών του Μπλε Οβάλ στο Limburg στο Βέλγιο, εγκαινίασε την ανακαινισμένη πίστα δοκιμών του. Εκτός από μια νέα άσφαλτο, η «Πίστα 5» επωφελήθηκε και από νέες συσκευές ασφαλείας.

Ford Lommel Proving Ground

Το Ford Lommel Proving Ground είναι το κύριο ευρωπαϊκό κέντρο δοκιμών για την πιστοποίηση των μοντέλων του Μπλε Οβάλ εδώ και πολλά χρόνια, καθώς και πεδίο εκπαίδευσης, και απασχολεί περίπου 370 άτομα.

Το «Runway 5», όπως ονομάζεται επίσημα ο δακτύλιος ταχύτητας του χώρου δοκιμών, χρονολογείται από το 1965 και αρχικά απαρτιζόταν από τρεις τσιμεντένιες λωρίδες. Το 1999 το σκυρόδεμα αντικαταστάθηκε από άσφαλτο και προστέθηκε ακόμα μία λωρίδα, καθώς και μια παραβολική, κεκλιμένη λωρίδα.

Το Ford Lommel Proving Ground διαθέτει 100 km διαδρομών όπου διανύονται ετησίως σε δοκιμές εξέλιξης, πιστοποίησης και εκπαίδευσης 5-10 εκατ. χιλιόμετρα 

Με την «Πίστα 5» να χρησιμοποιείται εντατικά για δοκιμές εξέλιξης και αντοχής, το Μπλε Οβάλ προχώρησε σε πλήρη ανανέωση και η παλιά άσφαλτος αποξέστηκε, γεμίζοντας 4.000 φορτηγά. Στη συνέχεια η πίστα μήκους 4,25 χιλιομέτρων εξοπλίστηκε με νέο υλικό υποστήριξης και νέα άσφαλτο.

Η ανακαινισμένη Πίστα 5 επιτρέπει δοκιμές με ταχύτητα άνω των 200 km/h, ενώ το πλάτος των τροχοδρόμων έχει προσαρμοστεί για την εξέλιξη και δοκιμή των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού. Για τη βελτίωση της ασφάλειας, τοποθετήθηκαν νέες προστατευτικές μπαριέρες, ενώ κατασκευάστηκε και νέα γέφυρα πάνω από τη σιδηροδρομική γραμμή.

Ford Lommel Proving Ground

Η ανάπλαση της Πίστας 5 αποτελεί μέρος ενός επενδυτικού προγράμματος 24 εκατομμυρίων ευρώ που αποσκοπεί στην προσαρμογή των υποδομών για τις δοκιμές και την εξέλιξη ηλεκτρικών μοντέλων. Ιδίως με την εγκατάσταση 100 σημείων φόρτισης, καθώς και τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες στα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, χάρη στην αγορά ειδικών ρομπότ.

Ο νέος Runway 5 εγκαινιάστηκε επίσημα στις 15 Δεκεμβρίου 2022 από τον διευθυντή επιχειρήσεων Geert Van Noyen, τον μηχανικό και επικεφαλής αξιολόγησης και πιστοποίησης για την Ευρώπη, Marc Maile, και τον διευθυντή του Ευρωπαϊκού Γραφείου Επιχειρήσεων για την αξιολόγηση και την πιστοποίησης οχημάτων, Koen Estievenart.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube