Πατέντα για… σεσουάρ αυτοκινήτου από τη Rivian

Πατέντα για… σεσουάρ αυτοκινήτου από τη Rivian

Μία ιδιαίτερη πατέντα κατέθεσε η Rivian στο γραφείο ευρεσιτεχνιών. Αφορά ένα φορητό σεσουάρ, που θα τραβάει αέρα απευθείας από το σύστημα θέρμανσης του αυτοκινήτου!

Εάν το ακούγαμε κάπου στο δρόμο, θα το περνάγαμε για ανέκδοτο. Παρόλα αυτά όμως, φαίνεται πως αυτή η είδηση είναι αληθινή. Η εταιρία Rivian κατέθεσε στις 30 Ιουνίου του 2020 μία πατέντα για ένα στεγνωτήρα, η οποία εγκρίθηκε και δημοσιεύτηκε από το γραφείο ευρεσιτεχνιών των Ηνωμένων Πολιτειών, στις 30 Δεκεμβρίου του 2021. 

Η όλη ιδέα, ως σύλληψη, είναι αρκετά απλή. Περιλαμβάνει έναν εύκαμπτο σωλήνα και ένα ακροφύσιο, τα οποία προσαρμόζονται είτε σε κάποιον από τους αεραγωγούς του ταμπλό -αφού απομακρυνθεί η γρίλια- είτε σε κάποια ειδική παροχή που συνδέεται απευθείας με το σύστημα κλιματισμού. Έτσι, μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση σε μία ισχυρή ροή αέρα, ψυχρού ή θερμού, ανάλογα με το τι θα επιλέξει. 

Κουμπώνοντας το σχετικό μηχανισμό, το αυτοκίνητο αντιλαμβάνεται αυτόματα την προσθήκη και είναι σε θέση να μεταφέρει όλη την παροχή του αέρα στο συγκεκριμένο αεραγωγό, δημιουργώντας ένα ισχυρό ρεύμα. Η ίδια η Rivian, μάλιστα, θέλοντας να τονίσει την αποδοτικότητά του, αναφέρει πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν ενισχυμένα συστήματα κλιματισμού, σε σχέση με τα συμβατικά μοντέλα.  

Τώρα στο που μπορεί να χρησιμεύσει ένα σεσουάρ αυτοκινήτου; Εάν η πρώτη σας σκέψη πηγαίνει στις γυναίκες οδηγούς που -ενίοτε- επιλέγουν να βάφονται στα φανάρια, επιτρέψτε μας να διαχωρίσουμε τη θέση μας. Η χρήση του δεν είναι καλλωπιστική αλλά κυρίως πρακτική και απευθύνεται σε λάτρεις των θαλασσίων σπορ και ταξιδευτές. Μέσω του σχετικού συστήματος θα μπορούν να στεγνώνουν στολές και εξοπλισμό. Μάλιστα, με τη χρήση χρονοδιακόπτη θα έχουν τη δυνατότητα να το αφήνουν να λειτουργεί, χωρείς να χρειάζεται η φυσική τους παρουσία στο αυτοκίνητο. Τώρα το αν και πόσο γρήγορα θα περάσει κάτι τέτοιο σε παραγωγή, ίδωμεν.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube