Παραδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους τα πρώτα Tesla Model 3

Παραδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους τα πρώτα Tesla Model 3

Οι παραδόσεις του πρώτου ηλεκτρικού μεσαίου σεντάν μόλις ξεκίνησαν, σηματοδοτώντας μια πολύ σημαντική καμπή για την εταιρεία.

Σε μια ειδική εκδήλωση, ο ιδιοκτήτης της Tesla Elon Musk παρέδωσε τα πρώτα 30 αυτοκίνητα στους ιδιοκτήτες τους.

Το πλάνο παραγωγής της εταιρείας προβλέπει άλλα 100 αυτοκίνητα για τον Αύγουστο, 1.500 το Σεπτέμβριο και σταδιακή κλιμάκωση της παραγωγής στα 20.000 αυτοκίνητα μέχρι το Δεκέμβριο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ξεκίνησε η παραγωγή του Tesla Model 3

Είναι ένα τεράστιο άλμα και αντίστοιχη πρόκληση για την εταιρία, αφού η ζήτηση για το νέο και πιο προσιτό της μοντέλο, έχει χτυπήσει κόκκινο. Προκειμένου να ανταποκριθεί σε αυτή, η εταιρεία ήταν απαραίτητο να επενδύσει σχεδόν $ 1 εκ. για να αναβαθμίσει την παραγωγή της, ενώ αύξησε και το μετοχικό της κεφάλαιο προκειμένου να διαχειριστεί καλύτερα τα χρηματοοικονομικά μεγέθη της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι λεπτομέρειες για το Tesla Model 3

Ωστόσο αυτό τελικά ανέβασε και την τιμή της μετοχής της, σε συνδυασμό με τις αναφορές στον Τύπο για τα μελλοντικά σχέδιά της που περιλαμβάνουν και μοντέλα όπως το Model Y, ένα κόμπακτ SUV.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Tesla Model Y, νέο κόμπακτ SUV για το 2020

Δε δόθηκαν στη δημοσιότητα ακριβή στοιχεία για τις βλέψεις της Tesla σχετικά με τις πωλήσεις του Model 3, ωστόσο επαληθεύτηκε ότι στοχεύει σε συνολική (όλων των μοντέλων της) παραγωγή 500.000 αυτοκινήτων το 2018 και περίπου 1 εκ. το 2020. Είναι ένα πραγματικά αδιανόητο άλμα σε σχέση με τα 80.000 αυτοκίνητα του 2016.

[Πηγή: Autocar.co.uk, electrek]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube