Ξεκίνησε η κατασκευή του πρώτου Tesla Model 3

Ξεκίνησε η κατασκευή του πρώτου Tesla Model 3

Ξεκίνησε χθες η κατασκευή του πρώτου Tesla Model 3, το οποίο θα παραδοθεί τον πρώτο ιδιοκτήτη του στις 28 Ιουλίου. Θα γίνει μάλιστα και μια επίσημη τελετή για το γεγονός.

Η παραγωγή του νέου ηλεκτρικού σεντάν, του μικρότερου και πιο φθηνού στην γκάμα της Tesla, θα αυξάνεται σταδιακά, ώστε μέσα στον Αύγουστο να κατασκευαστούν 100 Tesla 3.

Ο αρθμός αυτός θα αυξηθεί στα 1.500 αυτοκίνητα μέσα στον Σεπτέβριο, με στόχο από τον Δεκέμβριο η παραγωγή να φτάσει στο ανώτατο όριο, που θα είναι 20.000 αυτοκίνητα το μήνα.


Το Model 3 θα ξεκινά στην Αμερική από τα 35.000 δολάρια (€30.700) ενώ ήδη έχουν δοθεί προκαταβολές από 500.000 αγοραστές. Αυτός είναι και ο μέγιστος αριθμός παραγωγής που μπορεί να φτάσει το νέο Gigafactoty κατασκευής μπαταριών της Tesla στη Νεβάδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Αποκάλυψη: Λεπτομέρειες για το Tesla Model 3


Για να ξεκινήσει η παραγωγή του Model 3 η Tesla χρειάστηκε να επενδύσει περίπου ένα δισ. δολάρια (877 εκατομμύρια ευρώ). Όπως είπε ο ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, ήταν μια απολύτως απαραίτητη επένδυση προκειμένου να ικανοποιήσει η εταιρεία την τεράστια ζήτηση που έχει για το συγκεκριμένο μοντέλο.



Η αμερικανική εταιρεία προχώρησε σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου όχι μόνο για να βοηθήσει την έναρξη της παραγωγής αλλά και για να μειώσει το οικονομικό κίνδυνο που σχετίζεται με την ίδια την ομαλή πορεία της παραγωγής. Αυτή η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση των σχεδίων για την παραγωγή ενός ακόμα νέου μοντέλου, του κόμπακτ SUV Model Y, οδήγησε σε σημαντική άνοδο της αξίας της μετοχής της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Επίσημο: Tesla Model Y, νέο κόμπακτ SUV για το 2020


Η Tesla επανέλαβε τη δέσμευσή της να παραδόσει 500.000 συνολικά οχήματα μέσα στο 2018 και να φτάσει στο επίπεδο παραγωγής ενός εκατομμυρίου οχημάτων το 2020, όταν και το Gigafactory θα έχει φτάσει στο μέγιστο της παραγωγικής του δυνατότητας. Πρόκειται για μια τεράστια αύξηση, αν αναλογιστούμε ότι το 2016 η Tesla πούλησε συνολικά 80.000 αυτοκίνητα.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube