Παραδίδει τη σκυτάλη στην Tesla ο Elon Musk;

Παραδίδει τη σκυτάλη στην Tesla ο Elon Musk;

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Elon Musk, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τη θέση του CEO στην Tesla.

Αυτές τις ημέρες, ο Elon Musk βρίσκεται ενώπιον της δικαιοσύνης αντιμετωπίζοντας την αγωγή εις βάρος του, που κατατέθει από τον μέτοχο της εταιρείας, Richard Tornetta, αναφορικά με το «μπόνους» ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έλαβε από την Tesla.

Στην αγωγή του, ο Tornetta υποστηρίζει ότι ο Musk παραβίασε τη συμφωνία που υπήρχε ανάμεσα στους μετόχους, εξασφαλίζοντας μια χρηματική αμοιβή «πέρα από τα όρια της λογικής» όπως τη χαρακτήρισε. Η δική συνεχίζεται και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο μήνα.

Στη διάρκεια όμως αυτής της δίκης προέκυψαν και ορισμένες σημαντικές ειδήσεις. Σύμφωνα λοιπόν με όσα δήλωσε το μέλος του ΔΣ της Tesla, James Murdoch, o Elon Musk αναζητεί τους τελευταίους μήνες τον καταλληλότερο άνθρωπο που θα τον διαδεχθεί στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην εταιρεία.

Tesla

Ο Murdoch τόνισε ότι ο Musk δε θα εγκαταλείψει τον Tesla αλλά όπως χαρακτηριστικά ανέφερε έχει πιεστεί πολύ το τελευταίο διάστημα, ειδικά έπειτα από την εξαγορά του Twitter. Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος περνάει τον περισσότερο χρόνο του στην αναδιοργάνωση του Twitter τις τελευταίες εβδομάδες και δεν έχει τόσο ενεργό ρόλο στα δρώμενα των υπόλοιπων εταιρειών του, μεταξύ αυτών και της Tesla. 

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων του στενού του περιβάλλοντος, ο Musk έχει πει πολλές φορές ότι δεν επιθυμεί πλέον να να είναι διευθύνων σύμβουλος σε καμία εταιρεία του. Κι αυτό γιατί θεωρεί τον εαυτό του περισσότερο μηχανικό παρά επιχειρηματία, τονίζοντας ότι είναι καλύτερος στο να «οδηγεί την τεχνολογία» παρά να καταπιάνεται με θέματα που αφορούν τη διαχείριση και την καθημερινότητα μιας εταιρείας.

Βέβαια σε περίπτωση που χάσει το δικαστήριο που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή, θα τον απασχολήσουν άλλα πιο σημαντικά πράγματα από το ποιος θα είναι ο νέος CEO της Tesla ή οποιασδήποτε άλλης εταιρείας του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube

Videos από το DRIVE