Παλιά Mercedes-Benz 190 γίνεται meeting room!

Παλιά Mercedes-Benz 190 γίνεται meeting room!

Η αποκατάσταση ενός κλασικού είναι ακριβή υπόθεση, ειδικά όταν πρόκειται για σπάνιο κομμάτι. Τα πιο δημοφιλή, ωστόσο, μερικές φορές αποκαθίστανται με πρωτοτυπία. Όπως αυτή η 190άρα.

«Ραντεβού στην αίθουσα “Mercedes-Benz 190” για τη συνάντησή μας». Αυτή η φράση δεν θα παραξενέψει κανέναν στην έδρα του πρακτορείου Antoni στο Βερολίνο. Η εταιρία που ιστορικά είναι υπεύθυνη για την επικοινωνία του Ομίλου Daimler έχει εξοπλίσει το χώρο εργασίας της με ένα κομμάτι της παλιάς μπερλίνας σε μια πολύ ιδιαίτερη αποστολή: Να γίνονται στο σαλόνι της συναντήσεις.

Στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε τη νέα διάταξη του χώρου επιβατών του γερμανικής μπερλίνας. Ένα παχύ χαλί καλύπτει τη μόνη είσοδο στην «αίθουσα» ενώ τα καθίσματα είναι αντικριστά. Το πάτωμα του αυτοκινήτου έχει επίσης αφαιρεθεί για να μπορούν τα πόδια των «επιβατών» να πατούν στο πάτωμα του χώρου όπου είναι εγκατεστημένο το αυτοκίνητο. Ένας ψυγείο δε, βρίσκεται στο πορτμπαγκάζ για να μπορείς να απολαύσεις δροσιστικά αναψυκτικά ενώ το… ραδιοκασετόφωνο είναι λειτουργικό.

merc

Το πρακτορείο υπέγραψε μια επιταγή που ανέγραφε το «ευτελές» ποσό των €850 για να αποκτήσει το αυτοκίνητο. Το πιο δύσκολο μέρος ήταν, σύμφωνα με τον διευθυντή της Antoni, να τοποθετήσει την 190 στον τρίτο όροφο του κτιρίου για να την εγκαταστήσει στον χώρο της. Χρειάστηκε ένα μεγάλος και επιβλητικός γερανός με τηλεσκοπικό βραχίονα για να γίνει αυτή η ξεχωριστή δουλειά.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως πρόκειται για μια πολύ πρωτότυπη αποκατάσταση, αλλά εμείς προτιμούμε την άψογη Mercedes-Benz 190 E 2.5-16 που δοκιμάσαμε νωρίτερα εφέτος. Έστω και αυτόματη… 

merc

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube