node/37553

Παλιά Mercedes-Benz 190 γίνεται meeting room!

Η αποκατάσταση ενός κλασικού είναι ακριβή υπόθεση, ειδικά όταν πρόκειται για σπάνιο κομμάτι. Τα πιο δημοφιλή, ωστόσο, μερικές φορές αποκαθίστανται με πρωτοτυπία. Όπως αυτή η 190άρα.

«Ραντεβού στην αίθουσα “Mercedes-Benz 190” για τη συνάντησή μας». Αυτή η φράση δεν θα παραξενέψει κανέναν στην έδρα του πρακτορείου Antoni στο Βερολίνο. Η εταιρία που ιστορικά είναι υπεύθυνη για την επικοινωνία του Ομίλου Daimler έχει εξοπλίσει το χώρο εργασίας της με ένα κομμάτι της παλιάς μπερλίνας σε μια πολύ ιδιαίτερη αποστολή: Να γίνονται στο σαλόνι της συναντήσεις.

Στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε τη νέα διάταξη του χώρου επιβατών του γερμανικής μπερλίνας. Ένα παχύ χαλί καλύπτει τη μόνη είσοδο στην «αίθουσα» ενώ τα καθίσματα είναι αντικριστά. Το πάτωμα του αυτοκινήτου έχει επίσης αφαιρεθεί για να μπορούν τα πόδια των «επιβατών» να πατούν στο πάτωμα του χώρου όπου είναι εγκατεστημένο το αυτοκίνητο. Ένας ψυγείο δε, βρίσκεται στο πορτμπαγκάζ για να μπορείς να απολαύσεις δροσιστικά αναψυκτικά ενώ το… ραδιοκασετόφωνο είναι λειτουργικό.

merc

Το πρακτορείο υπέγραψε μια επιταγή που ανέγραφε το «ευτελές» ποσό των €850 για να αποκτήσει το αυτοκίνητο. Το πιο δύσκολο μέρος ήταν, σύμφωνα με τον διευθυντή της Antoni, να τοποθετήσει την 190 στον τρίτο όροφο του κτιρίου για να την εγκαταστήσει στον χώρο της. Χρειάστηκε ένα μεγάλος και επιβλητικός γερανός με τηλεσκοπικό βραχίονα για να γίνει αυτή η ξεχωριστή δουλειά.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως πρόκειται για μια πολύ πρωτότυπη αποκατάσταση, αλλά εμείς προτιμούμε την άψογη Mercedes-Benz 190 E 2.5-16 που δοκιμάσαμε νωρίτερα εφέτος. Έστω και αυτόματη… 

merc

node/39662

Τύπωνε σπίτι του επιταγές και αγόραζε Porsche και Rolex

Πρέπει να είσαι πολύ αφελής για να πιστεύεις ότι δεν θα σε πιάσουν... 

Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Τύπωνε σπίτι του επιταγές και αγόραζε Porsche και Rolex

Ο Casey William Kelly ήθελε να ζήσει πλουσιοπάροχα αλλά δεν είχε την απαραίτητη προϋπόθεση που είναι ένας τραπεζικός λογαριασμός με πολλά μηδενικά. 
Ωστόσο δεν απογοητεύτηκε. Επιστράτευσε τον υπολογιστή και τον εκτυπωτή του σπιτιού του και τύπωσε μερικές πλαστές επιταγές. 
Με την πρώτη πήγε κατευθείαν στην αντιπροσωπεία της Porsche και υπογράφοντας για ένα ποσό των $139.203,05 έφυγε από εκεί οδηγώντας μια 911 Turbo. 

Την επόμενη πήγε σε κοσμηματοπωλείο στο Miramar Beach και παραδίδοντας μια επιταγή με το ποσό των $61.521 ζήτησε να αγοράσει τρία ρολόγια Rolex. Ο κοσμηματοπώλης ήταν λίγο πιο έξυπνος από τον υπάλληλο της Porsche και δεν του παρέδωσε τα ρολόγια για να διαπιστώσει πρώτα αν η επιταγή είχε αντίκρυσμα. 

Και κάπου εκεί η χλιδάτη ζωή του Casey William Kelly έλαβε τέλος. 
Στο μεταξύ και στην εταιρεία από όπου είχε πάρει την 911 Turbo είχαν ήδη δει ότι η επιταγή ήταν... χαρτοπετσέτα και είχαν ειδοποιήσει την Αστυνομία. 
Ο δράστης συνελήφθη σε ελάχιστο χρόνο, καθώς εντοπίστηκε εύκολα από το αυτοκίνητο που οδηγούσε. 
Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες και κρατείται στις φυλακές του Walton County.

Άγνωστο παραμένει αν ο υπάλληλος της Porsche διατήρησε τη θέση του, καθώς του παρέδωσε το αυτοκίνητο δίχως να ελέγξει τη γνησιότητα της επιταγής. 

node/39656

Σήκωσε το μεσαίο δάχτυλο στην κάμερα και το πλήρωσε πολύ ακριβά

Πώς ένα απλό πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα πολλαπλασιάζεται 75 φορές!

Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Σήκωσε το μεσαίο δάχτυλο στην κάμερα και το πλήρωσε πολύ ακριβά

Υπό φυσιολογικές συνθήκες το πρόστιμο θα ήταν €20. Και αυτό διότι ο οδηγός που απεικονίζεται στη φωτογραφία του άρθρου είχε υπερβεί το όριο ταχύτητας κατά 11km/h, δηλαδή κινούνταν με 81 km/h αντί 70 km/h. 

Όμως όταν αντιλήφθηκε την κάμερα του ραντάρ, όχι μόνον δεν προσπάθησε να κόψει ταχύτητα, αλλά επιδεικτικά ύψωσε το μεσαίο δάκτυλο του χεριού του.

Σε κάποια άλλη χώρα ίσως η χειρονομία να περνούσε απαρατήρητη. Όμως στη Γερμανία τα πράγματα είναι διαφορετικά. Έτσι το πρόστιμο των € 20 πολλαπλασιάστηκε επί 75 και τώρα ο οδηγός της BMW καλείται να πληρώσει €1.500!

Η απόφαση για την πολλαπλασιασμό του προστίμου είναι του δικαστηρίου του Oberfranken, στο οποίο η αστυνομία έστειλε την φωτογραφία και αυτό έκρινε ότι ο οδηγός επέδειξε ασέβεια προς τις αρχές. 

Την επόμενη φορά που θα δείτε κάμερα, απλά... χαμογελάστε.