Παγωμένοι δρόμοι: Ακόμα και στον Καναδά μια από τα ίδια! [video με πολύ γέλιο]

Παγωμένοι δρόμοι: Ακόμα και στον Καναδά μια από τα ίδια! [video με πολύ γέλιο]

Όσο μεγάλη κι αν είναι η εμπειρία σου σε χιόνι και πάγο, δεν φτάνει για να αντεπεξέλθεις σε ό,τι ορίζουν οι νόμοι της Φυσικής.

Δεν πάει να είσαι Σκανδιναβός, δεν πάει να είσαι Καναδός. Δεν πάει να είσαι έμπειρος περί τον παγωμένο δρόμο και τιμητής των «ασχέτων». Τιμητής των οδηγών που μένουν και οδηγούν στην εύκρατη ζώνη.

Τώρα είναι σειρά μας να γελάσουμε. Πώς θα το λέγαμε για να το κάνουμε βαρύτερο; «Ένα χιονάκι έπεσε και ξέχασαν να οδηγούν! Λες και δεν έχουν ξαναδεί χειμώνα στη ζωή τους. Μήπως πρέπει να μετακομίσουν στην Κρήτη για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο;».

Τέτοιες δηλώσεις και ρητορικά ερωτήματα προφανώς και δεν περιμένετε να γίνουν για Καναδούς οδηγούς. Είναι περίπου σαν να λες σε ένα Ναπολιτάνο πώς να επιβιώσει σε μια ασφυκτιούσα από κίνηση πόλη. Φευ, συμβαίνουν και στον Καναδά χειμερινά παρατράγουδα. Για παράδειγμα, δείτε τι γινόταν χτες το πρωί στο κέντρο του Montreal. To video είναι μια ολική καταστροφή από την αρχή μέχρι το τέλος. Πρώτα έχουμε ένα λεωφορείο που αδυνατεί ο οδηγός του να το ελέγξει και σταματά πάνω σε αυτοκίνητα που μάλλον έχουν τρακάρει και μεταξύ τους. Στη συνέχεια, έρχεται για να σκάσει πίσω από το λεωφορείο ένα ημιφορτηγάκι του δήμου. Ακολουθεί ένα ακόμα λεωφορείο που στριμώχνει το ημιφορτηγό ανάμεσα σε αυτό και στο άλλο λεωφορείο. Η Αστυνομία στέλνει περιπολικό στο συμβάν και αυτό σπεύδει κάνοντας πιρουέτα και πέφτοντας με το πίσω μέρος στο τελευταίο λεωφορείο. Τι απομένει; Να έρθει το εκχιονιστικό για να τους απεγκλωβίσει όλους. Και το οποίο ύστερα από μια μεγαλοπρεπή γλίστρα σκάει με τη «χούφτα» πάνω στο περιπολικό!

Τώρα όμως πέρα από την πλάκα, μάλλον δεν φταίνε οι Καναδοί. Όπως αναφέρει η La Presse τα λεωφορεία φορούσαν χιονολάστιχα και παρόλα αυτά ο πάγος και η κλίση του δρόμου τα υπερκέρασαν. Και προφανώς αντίστοιχα λάστιχα φορούσε και το περιπολικό. Δεν θέλω να σκεφτώ πού θα κατέληγε το πράγμα αν κάτι αντίστοιχο συνέβαινε στην Αθήνα. Αν οι έμπειροι Καναδοί με λάστιχα χιονιού γλιστρούν σαν «πέτρες» του curling φαντάσου πώς θα πηγαίναμε οι γιαουρτάδες Αθηναίοι με κοινά λάστιχα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube