Παγκόσμιο ρεκόρ χαμηλής κατανάλωσης από το Ford Mustang Mach-E 

Παγκόσμιο ρεκόρ χαμηλής κατανάλωσης από το Ford Mustang Mach-E 

Το νέο Mustang Mach-E ολοκλήρωσε μια διαδρομή 1.352 km, σταματώντας για μόλις 45 λεπτά για να φορτίσει.

Το νέο Ford Mustang Mach-E δημιούργησε ρεκόρ Guinness χαμηλής κατανάλωσης για ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αφού σε μια συνολική διαδρομή 1.352 km πέτυχε μέση κατανάλωση 1 kWh/10,5 km.

Το νέο ηλεκτρικό SUV οδήγησαν ο ανταποκριτής του BBC Paul Clifton και οι Fergal McGrath και Kevin Brooker, οι οποίοι κατέχουν ήδη τα ρεκόρ χαμηλότερης κατανάλωσης βενζίνης και ντίζελ.

Ξεκινώντας στις 3 Ιουλίου και οδηγώντας όλη τη νύχτα για να αποφύγουν το μποτιλιάρισμα, η ομάδα ολοκλήρωσε το ταξίδι σε 27 ώρες με μέση ταχύτητα περίπου 50 km/h. Είναι αξιοσημείωτο ότι σταμάτησαν μόνο δύο φορές για να φορτίσουν. Και οι δύο στάσεις δεν ξεπέρασαν τον συνολικό χρόνο των 45 λεπτών. 

start

«Αυτό το ρεκόρ αποδεικνύει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πλέον βιώσιμα για όλους», δήλωσαν. «Αποδείξαμε πως τα EV δεν είναι μόνον για μικρά ταξίδια ή για τη διαδρομή σπίτι-γραφείο-σούπερ μάρκετ, αλλά μπορούν πλέον να σταθούν και σαν το βασικό αυτοκίνητο μιας οικογένειας». 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ford Mustang Mach-E: H εποχή της αναγέννησης [video]

Για την επίτευξη του ρεκόρ χρησιμοποιήθηκε ένα Mustang Mach-E στην πισωκίνητη έκδοση Extended Range με μπαταρία 88kWh. Η ομάδα μπόρεσε να επιτύχει μια αυτονομία που ξεπέρασε τα 804 km, επίδοση σημαντικά υψηλότερη από τα 610 km που δίνει η εταιρεία με βάση το πρωτόκολλο WLTP.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube