Pagani Zonda Aether με $6,8 εκατομμύρια!

Pagani Zonda Aether με $6,8 εκατομμύρια!

Έσπασε το ρεκόρ του ακριβότερου Zonda όλων των εποχών.

Μια εβδομάδα κράτησε το ρεκόρ των $5,5 εκατομμυρίων του μοναδικού Pagani Zonda Riviera, καθώς το (επίσης) μοναδικό Pagani Zonda Aether δημοπρατήθηκε έναντι $6.812.000 (€6.153.279) από τον οίκο RM Sotheby's στο Abu Dhabi.

Το Zonda Aether (αιθέρας) παρουσιάστηκε το 2017 ως μια ακόμα μοναδική έκδοση του ανοιχτού Zonda Roadster. Εξωτερικά, ξεχωρίζει το αμάξωμα από ανθρακονήματα με μια μπορντό απόχρωση και κόκκινα γραφικά, τις εισαγωγές αέρα στην οροφή και στα φτερά που προέρχονται από το Zonda Cinque, τις μαύρες ζάντες, τη μεγάλη αεροτομή και τον περίτεχνο διαχύτη στο πίσω μέρος.

Pagani Zonda Aether

Το υπεραυτοκίνητο κινείται με τη βοήθεια του V12 κινητήρα 7,3 λίτρων με απόδοση 760 PS όπως και τα περισσότερα βελτιωμένα Zonda. Σε αυτή την περίπτωση όμως, ο κινητήρας της AMG συνεργάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων - κάτι που το κάνει ακόμα πιο ποθητό. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης δεν φαίνεται να οδήγησε πολύ το ιταλικό μοντέλο καθώς μέσα σε δύο χρόνια από την παραγωγή του το οδόμετρο γράφει 1.400 km.

Μένει να δούμε αν οι υψηλές τιμές που έπιασαν τα Pagani Zonda Riviera και Pagani zonda Aether θα κάνουν τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες ειδικών εκδόσεων του Zonda να ξανασκεφτούν το ενδεχόμενο να αποχωριστούν τα αυτοκίνητά τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το μοναδικό Pagani Zonda Riviera δημοπρατήθηκε έναντι $5,5 εκατ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube