Το μοναδικό Pagani Zonda Riviera δημοπρατήθηκε έναντι $5,5 εκατ.

Το μοναδικό Pagani Zonda Riviera δημοπρατήθηκε έναντι $5,5 εκατ.

Ήταν με διαφορά το ακριβότερο αυτοκίνητο της δημοπρασίας στη Σαουδική Αραβία.

Μπορεί οι δημοπρασίες υπεραυτοκινήτων να είναι πλέον συχνό φαινόμενο, όμως το να συναντήσει κανείς ένα παράδειγμα του Pagani Zonda είναι ιδιαίτερα σπάνιο - ειδικά όταν μιλάμε για το μοναδικό Zonda Riviera που δημοπρατήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Riyadh Car Show της Σαουδικής Αραβίας.

Η ειδική έκδοση του Zonda άλλαξε χέρια έναντι $5,5 εκατομμυρίων (περίπου €4,9 εκατ) συγκεντρώνοντας το υψηλότερο ποσό ανάμεσα στα δεκάδες υπεραυτοκίνητα της δημοπρασίας που συνολικά μάζεψε $16,75 εκατομμύρια. Η λίστα περιλάμβανε Bugatti Chiron Sport 110 ans ($3,4 εκατ), La Ferrari ($2,2 εκατ), Bugatti Veyron Super Sport World Record Edition ($1,9 εκατ)

Εντύπωση προκαλεί ο αριθμός των αυτοκινήτων που δεν βρήκαν αγοραστή καθώς πουλήθηκαν μόνο 18 από τα 68 του συνολικού καταλόγου της δημοπρασίας. Ανάμεσα στα "απούλητα" υπεραυτοκίνητα ήταν σπάνια μοντέλα όπως Porsche 918 Spyder Weissach, Lamborghini Diablo VT, McLaren P1 Carbon Edition, Pagani Huayra Coupe, Italdesign Zerouno, McLaren Mercedes SLR 722S Roadster, Mansory Linea Vincero Edition, Ferrari 599 GTZ Zagato Nibbio Spyder, Bugatti Veyron Nocturne, Ferrari 288 GTO, Mercedes-Maybach S600 Pullman, Bugatti Chiron Sport, Lamborghini Reventon, McLaren Senna και Gumpert Apollo Sport.

Pagani Zonda Riviera

Να θυμίσουμε πως το μοναδικό Pagani Zonda 760 Riviera (2017) βασίζεται στο Zonda F όμως έχει δεχθεί μια σειρά από επεμβάσεις που το διαφοροποιούν από όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας. Πρώτα από όλα ο V12 κινητήρας 7,3 λίτρων της AMG αποδίδει 760 PS και 780 Nm ροπής.

Η εξωτερική σχεδίαση είναι εμπνευσμένη από τη Γαλλική Ριβιέρα και περιλαμβάνει νέα αεροτομή, κεντρικό πτερύγιο, εισαγωγή αέρα οροφής, εισαγωγές στα πίσω φτερά, προεκτάσεις στα εμπρός φτερά, εμπρός σπλίτερ και αεροδυναμικά πτερύγια στον προφυλακτήρα. Το αμάξωμα είναι βαμμένο σε λευκή απόχρωση με μπλε λεπτομέρειες που συνδυάζονται με το άβαφο ανθρακόνημα σε αρκετά σημεία και ζάντες carbon black. Στην καμπίνα βρίσκουμε δερμάτινες επενδύσεις σε μπλε απόχρωση, αλουμίνιο, Alcantara και ακόμα περισσότερο ανθρακόνημα.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που κάποιο Pagani Zonda πωλείται σε δημοπρασία από το 2011, όταν ένα από τα πρώτα παραδείγματα του Zonda C12 πουλήθηκε έναντι £320.500, και ένα Zonda C12 S Roadster έπιασε £425.600. Την επόμενη εβδομάδα πάντως θα έχουμε μια ακόμη πολύ ενδιαφέρουσα δημοπρασία καθώς ένα Pagani Zonda Aether πωλείται από τον οίκο RM Sotheby's στο Abu Dhabi.

Πηγή: gtspirit.com

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube