Οπισθεν ολοταχώς από τον Musk: Δεν ιδιωτικοποιείται η Tesla

Οπισθεν ολοταχώς από τον Musk: Δεν ιδιωτικοποιείται η Tesla

Πώς δικαιολογεί την απόφασή του που είναι εντελώς αντίθετη από όσα έλεγε μόλις πριν λίγες εβδομάδες. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Elon Musk κάνει στρoφή 180 μοιρών και δηλώνει πως δεν θα προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της Tesla που είχε προαναγγείλει μόλις πριν δύο εβδομάδες. 

Το σχέδιο ακυρώθηκε μετά από συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου την Πέμπτη, έγραψε ο Musk σε μια θέση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της εταιρείας, συμπληρώνοντας πως στο ΔΣ εξέθεσε την άποψη ότι τελικά το καλύτερο μονοπάτι είναι η Tesla να παραμείνει δημόσια, και ότι τα μέλη συμφώνησαν.

Ο κ. Musk, ο οποίος κατέχει περίπου το ένα πέμπτο της εταιρείας, δήλωσε ότι είχε μιλήσει με μετόχους και μεγάλες τράπεζες για να εξετάσει την ιδιωτικοποίηση, αλλά διαπίστωσε ότι το συναίσθημα που κυριαρχούσε ήταν «παρακαλώ μην το κάνετε αυτό».

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Elon Musk συγκλόνισε τους επενδυτές ανακοινώνοντας στο Twitter ότι είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση για να αγοράσει τις μετοχές της Tesla στην τιμή των $ 72δις (£ 57δις).

Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι δεν είχε κλείσει συμφωνία με το κρατικό ταμείο επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, με δυσαρεστημένους επενδυτές να καταθέτουν αγωγές εναντίον του μετά τις αποκαλύψεις. 

Οι αγωγές εξακολουθούν να υφίστανται παρά την ακύρωση του σχεδίου ιδιωτικοποίησης, όπως και η έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για να διαπιστωθεί εάν το tweet του Musk παραβίασε τους νόμους της κεφαλαιαγοράς. 

Οι μετοχές της Tesla αυξήθηκαν απότομα στις 7 Αυγούστου μετά από την ανακοίνωση της πρόθεσης του Musk να τις αγοράσει, αλλά από τότε σημειώνουν συνεχή πτώση.
Οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν ακόμη περισσότερο, όταν ο Musk έδωσε μια συναισθηματικά φορτισμένη συνέντευξη στους New York Times, όπου έλεγε ότι εργάστηκε 120 ώρες εβδομάδες και είχε χρησιμοποιήσει ηρεμιστικά. Την 1η Αυγούστου, καθώς η Tesla σημείωνε στο χρηματιστήριο απώλειες-ρεκόρ, ο Musk δήλωσε ότι αναμένει η εταιρεία να είναι κερδοφόρα κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

Τώρα, μετά από όλα αυτά ο Musk δηλώνει πως η εταιρεία θα παραμείνει στο χρηματιστήριο και ότι πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στην αύξηση της παραγωγής του Model 3 και να γίνουμε κερδοφόροι.
Στόχος μου είναι, είπε, να φτιάξουμε προϊόντα που αγαπούν οι άνθρωποι και που κάνουν τη διαφορά στο κοινό μέλλον της ζωής μας. 
Τέλος ευχαρίστησε τους επενδυτές, τους πελάτες και τους υπαλλήλους για την υποστήριξη που έδωσαν στην εταιρεία μας. Είμαι προνόμιο για εμένα - είπε - που συνεχίζω να ηγούμαι της Tesla ως δημόσια εταιρεία. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube