Ολοκληρώθηκε η παραγωγή του Volkswagen e-Golf [video]

Ολοκληρώθηκε η παραγωγή του Volkswagen e-Golf [video]

Το τελευταίο VW e-Golf βγήκε από τη γραμμή παραγωγής στη Δρέσδη, λίγο πριν δώσει τη σκυτάλη στο ID.3.

Η Volkswagen ανακοίνωσε τον τερματισμό της παραγωγής του e-Golf στο εργοστάσιο της Δρέσδης, μετά από τρεισήμισι χρόνια και 50.401 μονάδες της ηλεκτρικής έκδοσης του μικρομεσαίου χάτσμπακ όσον αφορά τη συγκεκριμένη γραμμή παραγωγής.

To VW e-Golf πρωτοπαρουσιάστηκε το 2014 ως η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Golf VII, με την παραγωγή αρχικά να γίνεται στο Wolfsburg (2014-2020). Όσο για το "διάφανο" εργοστάσιο της Δρέσδης που δημιουργήθηκε για την παραγωγή της ναυαρχίδας Phaeton (2001-2016), εκεί η παραγωγή του e-Golf ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2017.

Οι συνολική παραγωγή του e-Golf και στα δύο εργοστάσια έφτασε τις 145.561 μονάδες μέσα σε επτά χρόνια. Το γερμανικό μοντέλο ήταν ένα από τα δημοφιλέστερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη, ιδιαίτερα στις αγορές της Γερμανίας και της Νορβηγίας.

vw

Από τις αρχές του 2021, η γραμμή παραγωγής του e-Golf θα μετατραπει σε γραμμή παραγωγής του ID.3 που αποτελεί τον αντικαταστάτη του μοντέλου μιας και το νέο Golf VIII δεν θα αποκτήσει αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Οι απαραίτητες εργασίες αναβάθμισης έχουν ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν μέσα στις τρεις επόμενες εβδομάδες.

Αυτό θα είναι το δεύτερο εργοστάσιο στην Ευρώπη που θα παράγονται μοντέλα βασισμένα στην πλατφόρμα MEB, μετά από το Zwickau, ενώ από το 2022 θα ακολουθήσουν και τα εργοστάσια σε Emdem και Hanover. Παράλληλα, τα εργοστάσια σε Brunswick, Kassel, Salzgitter και Wolfsburg θα συμβάλλουν στην παραγωγή με εξαρτήματα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

[Πηγή: Volkswagen

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube