Όλο το Nürburgring με τις πάντες! [video]

Όλο το Nürburgring με τις πάντες! [video]

Δείτε τον Vaughn Gittin Jr να γυρίζει τη Nordschleife σε ένα συνεχές ντριφτ με τη Mustang RTR των 900 ίππων.

Το ντριφτ απαγορεύεται ρητά στο Nürburgring, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Gittin να μετατρέψει την Πράσινη Κόλαση σε άσπρη, με τον καπνό από τα λάστιχα της Mustang.
 
Τονίζοντας ότι το όλο εγχείρημα ήταν για “good time” (διασκέδαση) και όχι για “lap time” (χρόνο γύρου), ο 37χρονος πολυπρωταθλητής του ντριφτ είναι ο πρώτος οδηγός που έκανε με το πλάι και τα 20,7 km της κλασικής Nordschleife. Φυσικά χρησιμοποίησε τη γνωστή του Ford Mustang RTR Drift, με τον κομπρεσοράτο 5λιτρο V8 των 900+ PS.

Το εγχείρημα έγινε υπό την αιγίδα της Ford Performance, που δεν έδωσε μεν πολλά στοιχεία, αλλά υπαινίχθηκε ότι ήταν κάτι πολύ δύσκολο καθώς ο Gittin «έκανε φιτίλια τρία σετ λάστιχα». 

Δεν γνωστοποιήθηκε ο χρόνος που σημείωσε ο Gittin για το γύρο του, αλλά η Ford είπε ότι η Mustang RTR ξεπέρασε τα 240 km/h σε κάποια σημεία της πίστας και «τελίκιαζε με έκτη μπαίνοντας με τις πάντες στις στροφές».

«Το ντριφτάρισμα σε όλο το Nürburgring είναι η υπέρτατη πρόκληση για μένα», είπε ο Gittin. «Είναι κάτι που πολλοί αμφισβητούσαν ότι θα ήταν δυνατόν, και ότι ο οδηγός και το αυτοκίνητο θα το κατάφερναν μένοντας αλώβητοι. Κάτι μέσα μου, μου έλεγε να το επιχειρήσω για να μάθω».

Και ο θρύλος του ντριφτ πρόσθεσε: «Δεν ήξερα την Πράσινη Κόλαση τόσο καλά όσο νόμιζα. Όλα αλλάζουν όταν πηγαίνεις με το πλάι σε αυτές τις ταχύτητες».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τον Vaugn Gittin Jr να ντριφτάρει ένα φορτηγό στο Nürburgring 

[Πηγή: Ford Performance]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube