Δείτε τον Vaughn Gittin να ντριφτάρει ένα φορτηγό στο Nürburgring! [video]

Δείτε τον Vaughn Gittin να ντριφτάρει ένα φορτηγό στο Nürburgring! [video]

Όταν είσαι επαγγελματίας drifter, μπορείς να πηγαίνεις με το πλάι ό,τι κι αν οδηγείς.

Φανταστείτε να έχετε ταξιδέψει από την Αμερική στη Γερμανία για να γυρίσετε στο Nürburgring με μια φτιαγμένη Mustang. Κι όταν φτάσετε στην πίστα, να βρέχει καρέκλες.

Αυτό έπαθε ο Vaughn Gittin Jr., που κουβαλήθηκε στη Nordschleife για να ντριφτάρει τη Ford Mustang RTR στη θρυλική πίστα. Ένα αγωνιστικό της Formula DRIFT δεν είναι διασκεδαστικό στη βροχή, λέει ο Gittin, αλλά δεν τα έβαψε μαύρα αφού είχε στη διάθεσή του κι ένα φορτηγό Ford F-150 Raptor. Ξέρετε, αυτό το τεράστιο, ψηλωμένο θηρίο το φτιαγμένο για σκληρές διαδρομές εκτός δρόμου.

Όπως θα δείτε στο παρακάτω video, η βρεγμένη άσφαλτος βοηθούσε το φορτηγό να γυρίζει με το γκάζι και να ντριφτάρει θεαματικά σε θρυλικές στροφές όπως η Karussell. Και με πολλά χιλιόμετρα. Όποιος έχει πάει εκεί θα ξέρει ότι αφενός τα ντριφταρίσματα απαγορεύονται αυστηρώς στην πίστα, κι αφετέρου κάθε ζημιά στις μπαριέρες την πληρώνεις από την τσέπη σου. Όμως αυτά δεν ισχύουν αν είσαι ο Gittin κι έχεις από πίσω σου τη Ford. Πάντως, ακόμα και για τον πρωταθλητή του ντριφτ το να πλαγιολισθαίνει με το φορτηγό στη στενή πίστα δεν ήταν παιχνιδάκι. «That’s a big mama jama to be flicking around here!» (Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο θηρίο για να το γυρίζεις εδώ), σχολίασε μετά. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τον Gittin να γυρίζει όλη την πίστα F1 της Βαρκελώνης με το πλάι [video]  

Η Ford το έχει συνήθειο να βάζει τους επαγγελματίες οδηγούς της στο τιμόνι του Raptor. Πριν κάμποσο καιρό είχε αμολήσει τον Ken Block να κάνει τα τρελά του στο χιόνι με ένα τέτοιο φορτηγό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τον Ken Block να σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα με ένα F-150 Raptor [video]

Το νέο Ford F-150 Raptor MY2018 είναι, όπως είπαμε, φτιαγμένο για άγρια πράγματα στο χώμα – και γι’ αυτό έχει ειδικά αμορτισέρ Fox διαμέτρου 3 ιντσών! Έχει όμως κι έναν διτούρμπινο V6 EcoBoost 3,5 λίτρων, με 450 άλογα και 70,6 kgm ροπή. Νούμερα που μπορούν πολύ εύκολα να σπάσουν την πρόσφυση των πίσω λάστιχων. Κι αν έχεις και τα χέρια… 

[Πηγή: Ford Performance]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube