Ολλανδία: Το είπαν και το έκαναν! Ανώτατο όριο ταχύτητας τα 100 km/h

Ολλανδία: Το είπαν και το έκαναν! Ανώτατο όριο ταχύτητας τα 100 km/h

Μετά την Κύπρο, ακολουθεί και η Ολλανδία με το χαμηλότερο όριο ταχύτητας στους ευρωπαϊκούς αυτοκινητόδρομους.

Μόλις λίγες εβδομάδες πριν γράφαμε για την πρόθεση της Ολλανδικής κυβέρνησης να μειώσει το ανώτατο όριο ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους της χώρας στα 100 km/h.

Το μέτρο είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός της χώρας Mark Rutte και είχε πει πως θα τεθεί σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2020.

Τώρα έρχεται και επίσημη ανακοίνωση από την υπουργό Μεταφορών της Ολλανδίας Cora van Nieuwenhuizen, η οποία με επιστολή της στη Βουλή έκανε γνωστό πως το μέτρο θα ισχύσει από τις 16 Μαρτίου του 2020. Τέσσερις ημέρες πριν θα ξεκινήσει μια μεγάλη διαδικασία αντικατάστασης όλης της σήμανσης. Ωστόσο, όπως αναφέρεται στα σχετικά ρεπορτάζ, το όριο των 130 km/h θα εξακολουθήσει να ισχύει αλλά μόνον για τις βραδινές ώρες όταν η κίνηση θα είναι μικρή.  

Η κυβέρνηση του Rutte βρίσκεται σε κρίση καθώς ελέγχεται δικαστικά  για την καθυστέρηση χιλιάδων έργων κατασκευής σε όλη τη χώρα, καθώς η χώρα έχει υπερβεί τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις εκπομπές NOx εδώ και χρόνια. Οι εκπομπές NOx προέρχονται κυρίως από αγροκτήματα, αυτοκίνητα και φορτηγά, καθώς και από τον τομέα των κατασκευών.

Μάλιστα η ολλανδική κυβέρνηση έχει εκπονήσει ένα σχέδιο αλλαγών των εργασιών στον αγροτικό τομέα, σχέδιο που έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών από τους αγρότες. Μειώνοντας τα όρια ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους η κυβέρνηση του Rutte θέλει να δείξει στους αγρότες πως δεν είναι μόνον αυτοί που θίγονται από την προσπάθεια για μείωση των ρύπων.

Τέλος να θυμίσουμε πως μια αντίστοιχη πρόταση έχει γίνει και προς την ελληνική κυβέρνηση (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube