Όλη η ιστορία της Toyota Supra σε ένα video

Όλη η ιστορία της Toyota Supra σε ένα video

Από το 1978, Supra σημαίνει ένα από τα πιο σημαντικά σπορ ιαπωνικά μοντέλα. Το video που ακολουθεί μας παρουσιάζει ολόκληρη την εξέλιξή του.

Μάλλον δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για ένα video σαν και αυτό. Από τώρα δηλαδή που η ολοκαίνουργια γενιά της Supra επιτέλους ήρθε.

Αρχίζει να ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορία για το θρυλικό πλέον σπορ μοντέλο από το 1978 που παρουσιάστηκε, ως μια λίγο πιο μακριά, πιο φαρδιά και πιο ισχυρή έκδοση της Celica, με το όνομα Celica Supra. Από τα τεχνικά της χαρακτηριστικά ξεχώριζαν ο ψεκασμός καυσίμου και τα τέσσερα δισκόφρενα.

Η δεύτερη γενιά παρουσιάστηκε το 1981, με σημαντικές αλλαγές στη σχεδίαση, αναδιπλούμενα φώτα, τονισμένους θόλους στα φτερά και δύο εκδόσεις: Μια «Luxury» και μια «Performance». Παράλληλα είχε σαφώς πιο σύγχρονο εξοπλισμό άνεσης και «Lotus-tuned» ανάρτηση.

Η τρίτη γενιά εμφανίστηκε τον Αύγουστο του 1985, με σαφώς περισσότερη έμφαση στην κομψότητα και τις ανέσεις. Ήταν πια ένα αυτόνομο μοντέλο και όχι μια έκδοση της Celica. Είχε κινητήρα με αυλούς εισαγωγής μεταβλητού μήκους, ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση και προαιρετικά ABS. Στην έκδοση GT Turbo των 230 PS το τελευταίο είναι βασικός εξοπλισμός, μαζί με μπλοκέ διαφορικό.

Ωστόσο ο θρύλος της Supra πήρε τη σημερινή του διάσταση με την τέταρτη γενιά. Η τεχνολογία της έκανε αίσθηση σε όλα τα επίπεδα. Και ο 3λιτρος σε σειρά κινητήρα με τα δύο τούρμπο απέδιδε 330 PS, γι’ αυτό και οι επιδόσεις της ήταν εκπληκτικές για την εποχή.

Σήμερα, είμαστε ακόμα σε αναμονή για την πέμπτη γενιά του μοντέλου. Έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με τη BMW, το πλαίσιο έχει τέλεια κατανομή βάρους και η κορυφαία έκδοση θα έχει ισχύ 340 PS. Το μόνο που απομένει, είναι να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα και σύντομα θα ξέρουμε περισσότερα.

Προς το παρόν, παρακολουθείστε το video του Cars Evolution, για να μάθετε και μερικές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για την κάθε γενιά ξεχωριστά.

[Πηγή: Cars Evolution, carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube