Mercedes-AMG One: Η παραγωγή της θα ξεκινήσει το 2022

Mercedes-AMG One: Η παραγωγή της θα ξεκινήσει το 2022

Η Mercedes-AMG μετά από πολλαπλές καθυστερήσεις θα ξεκινήσει την παραγωγή του υβριδικού hypercar στα μισά του 2022.

H Mercedes-AMG ενημέρωσε εκείνους που έχουν παραγγείλει και αναμένουν εδώ και καιρό το hypercar απόδοσης πάνω από 1.000 PS ότι η παραγωγή των 275 κομματιών θα ξεκινήσει γύρω στα μισά του 2022.

Το Project One αποκαλύφθηκε το 2017 με την παραγωγή του να έχει προγραμματιστεί το 2019 αλλά η εξέλιξη του ταλανίστηκε από καθυστερήσεις. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή οι καθυστερήσεις αυτές οφείλονταν στη δυσκολία προσαρμογής του υβριδικού συστήματος κινητήρα και μετάδοσης από το μονοθέσιο της Formula 1 στο αυτοκίνητο παραγωγής. 

Το hypercar θα χρησιμοποιεί ένα υβριδικό σύστημα σε συνδυασμό με έναν V6 κινητήρα 1,6 lt βγαλμένο από το μονοθέσιο Formula 1 της Μercedes του 2017, συνολικής απόδοσης άνω των 1.000 PS. Η ισχύς θα μεταφέρεται στον δρόμο μέσω ενός συστήματος τετρακίνησης. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετώπισε η Μercedes-AMG στην εξέλιξη του One ήταν ο αριθμός στροφών στο ρελαντί που στο μονοθέσιο της είναι 5.000 rpm. Για το αυτοκίνητο παραγωγής το ρελαντί έπρεπε να μειωθεί στις 1.200 rpm κάτι το οποίο περιέγραψε η εταιρία ως «τεράστια πρόκληση».

One

Ένας από τους στόχους της εξέλιξης του γερμανικού hypercar είναι ο κινητήρας να λειτουργεί άψογα και σε συνθήκες οδήγησης στην πόλη παρά την αγωνιστική του φύση. Επίσης, η Μercedes-AMG θέλει το αυτοκίνητο να προσφέρει ένα εύρος αμιγώς ηλεκτρικής οδήγησης της τάξης των 26 km.

Οι επιδόσεις τις οποίες υποσχόταν το concept του 2017 είναι το 0-200 km/h να έρχεται σε μόλις 6'' και τελική ταχύτητα να φθάνει τα 350 km/h. To Οne φαίνεται να έχει διατηρήσει πολλά σχεδιαστικά στοιχεία από το Project One του 2017. Μικρές αλλαγές παρατηρούνται στα αεροδυναμικά του βοηθήματα τα οποία μπορεί όμως να αλλάξουν μέχρι το τελικό μοντέλο παραγωγής.

Υπενθυμίζουμε και τα 275 κομμάτια που θα παραχθούν έχουν ήδη βρει αγοραστές, με εκείνους να ξοδεύουν περίπου €2,27 εκατ. για να το αποκτήσουν.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube