Οικονομικά προβλήματα για τη Volvo

Οικονομικά προβλήματα για τη Volvo

H Volvo AB θα απολύσει 2.000 εργαζομένους, καθώς η άνοδος της σουηδικής κορόνας πλήττει τα κέρδη της εταιρείας.

Η Volvo AB (Volva) θα περικόψει 2.000 διοικητικές θέσεις εργασίας ή το 1,8% του εργατικού δυναμικού της, καθώς οι επενδύσεις για νέα μοντέλα και η άνοδος του σουηδικού νομίσματος είναι υπαίτιες για την αιφνιδιαστική πτώση στα κέρδη του τρίτου 4μήνου 2013 για το Σουηδό κατασκευαστή φορτηγών.

Τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν κατά 18%, στις 2,4 δισ. κορόνες από 2,92 που ήταν το αντίστοιχο διάστημα το 2012, αναφέρει ανακοίνωση της Volvo που εκδόθηκε από τα κεντρικά της εταιρείας στο Gothenburg.

Η περικοπή των θέσεων εργασίας είναι μέρος μιας στρατηγικής που η Volvo, o δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής φορτηγών, ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να πετύχει μείωση δαπανών ύψους 4 δισ. κορόνων, μέχρι το 2015. Το πλάνο περιστολής περιλαμβάνει ακόμη τη μείωση της παραγωγής στην Ευρώπη.

Η Volvo σημείωσε 7,5% περισσότερες παραγγελίες για το τρίτο 4μηνο του 2013, πολύ πίσω από τον εθνικό ανταγωνιστή της, τη Scania, που πέτυχε αύξηση των παραγγελιών για το ίδιο διάστημα κατά 29% και μακράν του market leader, της Daimler AG, που πέτυχε 33%.

Η Volvo «αυτή τη φορά είναι απίθανο να ανακάμψει από την αυτή την απώλεια, ειδικά καθώς φαίνεται ότι παραμένει στάσιμη στον τομέα των παραγγελιών και η βελτίωση στο περιθώριο κέρδους μετατέθηκε για δύο χρόνια αργότερα», δήλωσε ο David Arnold, ειδικός αναλυτής της βιομηχανίας στην Barclays Capital, στους πελάτες του.

[Πηγή Bloomberg]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube