Οι τρικλοποδιές που βάζει το BBC στον Clarkson

Οι τρικλοποδιές που βάζει το BBC στον Clarkson

Οσο πλησιάζει ο καιρός να βγει στον αέρα το «The Grand Tour», τόσο στο BBC... τρελαίνονται!

Με το The Grand Tour, τη νέα εκπομπή των Jeremy Clarkson, James May και Richard Hammond να ξεκινά τον Σεπτέμβριο στο Amazon Prime, το BBC που βλέπει το δικό του Top Gear να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, δημιουργεί συνεχώς προβλήματα στο αντίπαλο δέος. 
 
Βασιζόμενοι σε νομικές δικλείδες, οι υπεύθυνοι του BBC προσπαθούν με κάθε τρόπο να δυσκολέψουν τη ζωή του Clarkson και της παρέας του. Τις περισσότερες φορές τα εμπόδια που προσπαθούν να βάλουν είναι μάλλον γελοία, όμως ο νόμος τους προστατεύει και επομένως οι Clarkson, May και Hammond πρέπει να βρουν τρόπο να τα προσπεράσουν. 
 
Όπως περιγράφει ο παραγωγός της εκπομπής, ο Andy Wilman, που ήταν και παραγωγός του Top Gear, οι υπεύθυνοι του BBC τους απαγόρευσαν να κάνουν γυρίσματα σε περιοχές που είχαν γίνει γυρίσματα του Top Gear. Επίσης τους έχει απαγορευτεί να χρησιμοποιούν τον ίδιο πίνακα που χρησιμοποιούσαν για να γράφουν τους χρόνους των αυτοκινήτων, ενώ φυσικά ούτε σκέψη για την ύπαρξη οδηγού αντίστοιχου του περίφημου Stig.
 
Όλα αυτά στηρίζονται μεν σε ένα νομικό υπόβαθρο με διατάξεις περί πνευματικών δικαιωμάτων κ.τ.λ., όμως φαντάζει ολίγον γελοίο να προσπαθείς με τέτοιους τρόπους να μειώσεις την επικείμενη επιτυχία του «The Grand Tour». Κύκλοι στη Βρετανία τονίζουν πως το BBC καλά θα έκανε να προσπαθήσει να κάνει ένα καλύτερο Top Gear από το να παρακολουθεί τι κάνει η «αντίπαλη» εκπομπή και να προσπαθεί να της βάλει εμπόδια και φραγμούς. 
 
Σε κάθε περίπτωση το «The Grand Tour» θα βγει στον αέρα τον Σεπτέμβριο και θα δούμε αν τα τέσσερα εκατομμύρια ανά επεισόδιο που έχει ως μπάτζετ, αξίζουν τον κόπο και κυρίως έχουν αντίκρυσμα στο τελικό αποτέλεσμα

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube