Οι οικογένειες Porsche και Piëch επεκτείνουν την επιρροή τους στο VW Group

Οι οικογένειες Porsche και Piëch επεκτείνουν την επιρροή τους στο VW Group

H  Porsche SE αύξησε το μερίδιό της στο VW Group στο 53,1% από 52,2% μετά την καταβολή € 400 εκατ.

Οι βασικοί μέτοχοι του VW Group, οι οικογένειες των δισεκατομμυριούχων Porsche και Piëch, δήλωσαν ότι ενδέχεται να αγοράσουν περισσότερες μετοχές με δικαίωμα ψήφου της αυτοκινητοβιομηχανίας, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία είναι υποτιμημένη.

Η εταιρεία χαρτοφυλακίου, Porsche Automobil Holding SE, δήλωσε ότι η αξία της VW στην αγορά δεν αντικατοπτρίζει το τεράστιο δυναμικό της.
Ετσι, η  Porsche SE δήλωσε σήμερα Τρίτη 19/3 ότι αύξησε το μερίδιό της στο VW Group στο 53,1% από 52,2% μετά την καταβολή € 400 εκατ.

Η VW, όπως και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, πιέζεται να πληρώσει για τη μεγάλη στροφή σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με την απόσβεση των επενδύσεων να υπολογίζεται πως θα έρθει ύστερα από πολλά χρόνια. Την ίδια στιγμή, ο διευθύνων σύμβουλος της VW, Herbert Diess, βιάζεται να προχωρήσει σε περικοπές δαπανών και μειώσεις του εργατικού δυναμικού, κυρίως σε VW και Audi, κινήσεις που βρίσκουν σύμφωνες τις δύο οικογένειες.

Τέλος πρέπει να επισημάνουμε πως η Porsche SE και η VW συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν νομικές και οικονομικές συνέπειες από το dieselgate, συμπεριλαμβανομένης της ποινικής έρευνας των γερμανών εισαγγελέων για χειραγώγηση της αγοράς. Να θυμίζουμε πως εκτός από την Porsche Automobil Holding SE, το κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας κατέχει μερίδιο 20% των μετοχών της VW.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube