Οι οδηγοί Alfa Romeo λαμβάνουν τις περισσότερες κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα στις ΗΠΑ

Οι οδηγοί Alfa Romeo λαμβάνουν τις περισσότερες κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα στις ΗΠΑ

Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει τις μάρκες αυτοκινήτων που ωθούν τους οδηγούς τους να ξεπερνούν με μεγαλύτερη συχνότητα τα όρια ταχύτητας.

Μια νέα έρευνα της Insurify στις ΗΠΑ αποκαλύπτει τις μάρκες αυτοκινήτων που οδηγούν όσοι ξεπερνούν τα όρια ταχύτητας. Μελετώντας στοιχεία από τις κλήσεις της τροχαίας σε πάνω από 4 εκατομμύρια οδηγούς, η ασφαλιστική εταιρεία δημοσίευσε ένα Top 5 των αυτοκινήτων που είναι πιθανότερο να πιαστούν για υπερβολική ταχύτητα.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Alfa Romeo με το 14,91% των ιδιοκτητών να έχουν τουλάχιστον μια κλήση για υπερβολική ταχύτητα. Οι περισσότεροι από αυτούς οδηγούν Alfa Romeo Giulia ενώ λιγότεροι έχουν την πιο πολιτισμένη Stelvio.

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Subaru με το 12,41% των οδηγών να έχουν ξεπεράσει το όριο. Όπως ήταν αναμενόμενο την πρωτοκαθεδρία έχουν οι ιδιοκτήτες Subaru WRX - το μοντέλο που έχει και το υψηλότερο ποσοστό παραβάσεων ανεξαρτήτως μάρκας (20,03%) - ενώ σημαντικά πιο ήπιοι είναι οι οδηγοί του οικογενειακού Subaru Ascent.

VW Golf GTI

Τρίτη είναι η Volkswagen με το 12,24% των οδηγών να είναι "γκαζιάρηδες". Εδώ το συχνότερα παραβατικό αυτοκίνητο είναι το Volkswagen GTI ενώ πιο χαλαροί είναι όσοι οδηγού Volkswagen Beetle.

Στην τέταρτη θέση αλλά πολύ κοντά με την τρίτη έρχεται η Maserati με ποσοστό 12,23% παραβάσεων του ορίου ταχύτητας. Χειρότερη βαθμολογία από τα μοντέλα του κατασκευαστή έχει η σπορ Maserati GranTurismo και καλύτερη η λιμουζίνα Maserati Quattroporte.

Τέλος, στην πέμπτη θέση έρχεται η RAM με ποσοστό 12,22%. Λιγότερο παραβατικό είναι το pick-up RAM 1500 και περισσότερο το μεγαλύτερο RAM 2500.

[Πηγή: Insurify]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube