Οι μέτοχοι της Tesla ψηφίζουν για να καθαιρέσουν τον Musk από την Προεδρία

Οι μέτοχοι της Tesla ψηφίζουν για να καθαιρέσουν τον Musk από την Προεδρία

Ο Elon Musk είναι σπουδαίος για όσα έχει πετύχει με την Tesla. Κι όμως, αμφισβητείται. Και ίσως χάσει την Προεδρία.

Ο Elon Musk είναι ο ιδρυτής, CEO και Πρόεδρος της Tesla. Αποδεδειγμένα μεγαλοφυής, με καινοτόμες ιδέες, πρωτοπόρος στην πλέον ισχυρή τάση της αυτοκινητοβιομηχανίας, στην ηλεκτροκίνηση. Κατάφερε να κάνει την εταιρεία του κολοσσό, κόντρα στους μεγαλύτερους ομίλους, να γίνει το σημείο αναφοράς. Η μάρκα που όλοι πρέπει να προλάβουν και να νικήσουν. Κι όμως, αμφισβητείται.

Το συμβούλιο των μετόχων θα ψηφίσει επί μιας πρότασης, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ των θέσεων του  Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και του Προέδρου της εταιρείας. Την πρόταση κατέθεσε ο Jing Zhao, στον οποίο ανήκουν 12 μόλις μετοχές της εταιρείας. Ο Zhao θεωρεί ότι η σημερινή δομή διοίκησης είναι ολοκληρωτική, με το ίδιο πρόσωπο σε όλους τους κρίσιμους ρόλους. Ίσως να ήταν αποδοτικό τα πρώτα χρόνια, όμως όσο μεγαλώνει η εταιρεία και εντείνεται ο ανταγωνισμός, υπάρχει η αντίληψη ότι αυτό πρέπει να αλλάξει καθώς είναι πολύ δύσκολο ο ίδιος άνθρωπος να ελέγχει ταυτόχρονα το διοικητικό κομμάτι, το επιχειρηματικό και το τεχνολογικό.

Η πρόταση έχει να κάνει και με ενδεχόμενο ασυμβίβαστο σε ειδικές περιπτώσεις και αναφέρεται στην ιστορία εξαγοράς της SolarCity το 2016. Ο Musk ήταν μεγαλομέτοχος και Πρόεδρος της SolarCity. Επισημαίνεται επίσης ο ρόλος του Musk στην εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας SpaceX, στην οποία είναι επίσης Διευθύνων Σύμβουλος, ενώ και άλλα μέλη της οικογένειάς του είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Δεν αποτελεί βεβαίως έκπληξη ότι το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τους μετόχους να καταψηφίσουν την πρόταση.

Πηγή Carscoops

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube