Οι κλέφτες προτιμούν τα πολυτελή SUV!

Οι κλέφτες προτιμούν τα πολυτελή SUV!

7/10 μοντέλα που εκλάπησαν στο Ηνωμένο Βασίλειο τη χρονιά που μας πέρασε ήταν SUV και δη πολυτελή...

Η αλήθεια είναι πως τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία Tracker για τις κλοπές αυτοκινήτων ήταν λίγο εώς πολύ αναμενόμενα. Από τη στιγμή που οι καταναλωτές στην πλειονότητα τους αρέσκονται στην αγορά SUV οχημάτων και οι ληστές, αυτά τα μοντέλα έχουν στο στόχαστρο τους!

Όπου υπάρχει μεγάλη προσφορά υπάρχει... και μεγάλη ζήτηση. Βέβαια, στην Αγγλία, η λεία των αετονύχηδων, όπως αποδεικνύεται δεν είναι τα λεγόμενα best seller SUV αλλά κατά κύριο λόγο, τα μεγάλα, πολυτελή και πανάκριβα SUV! 

Range
Range και Land Rover, έχουν την τιμητική τους καταλαμβάνοντας, τις 6 πρώτες θέσεις στη 10αδα των συχνότερα κλεμμένων οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο! Μάλιστα, υπάρχει και σειρά προτίμησης για τους «αετονύχηδες», με τα μοντέλα της Range Rover, «Sport», «Vogue» και «Autobiography» να φιγουράρουν στις 3 πρώτες θέσεις!

Όπως αποδεικνύεται, οι κλέφτες δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στο εγχώριο «brand» καθώς στην πρώτη 10αδα συναντάμε επίσης στην 5η θέση το Land Rover Discovery, στην 7η το Evoque και στη 10η θέση το Defender. Φυσικά από τη λίστα δε λείπουν η BMW X5 (4η στις προτιμήσεις), η Mercedes C-Class (6η) όπως και η αντίστοιχη έκδοση AMG του γερμανικού σεντάν (8η θέση), με τις BMW M3 / Mercedes S-Class (9η θέση) και BMW 6 Series / Mercedes E-Class να συμπληρώνουν τα δέκα πιο «αγαπητά» στους ληστές μοντέλα!

x5

Το πιο σημαντικό όμως δεν είναι οι προτιμήσεις των κλεφτών σε συγκεκριμένα μοντέλα και κατασκευαστές, αλλά το γεγονός ότι τίποτα δε μπορεί να σταθεί εμπόδιο σε αυτούς άπαξ και το «βάλουν στο μάτι». Τρανή απόδειξη; Όλα τα προαναφερθέντα οχήματα διαθέτουν σύγχρονα συστήματα ασφαλείας και εισόδου στην καμπίνα τους και προηγμένα συστήματα εκκίνησης του κινητήρα (χωρίς κλειδί κ.α.) κάτι που όπως αποδείχθηκε κάθε άλλο παρά εμπόδιο για τους κλέφτες.

Με τη βοήθεια υπερσύγχρονου εξοπλισμού που ξεγελάει τα συστήματα που προφυλάσσουν το όχημα, οι κλέφτες μπορούν να παραβιάσουν και να εκκινήσουν το μοντέλο της αρεσκείας τους σε χρόνο μικρότερο των 5 λεπτών! Τα premium SUV είναι καυτοί στόχοι καθώς, με τις κλοπές να εκτελούνται κατά παραγγελία και τα οχήματα να φεύγουν το εξωτερικό είτε να γίνονται ανταλλακτικά ώστε να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση που υπάρχει. Μάλιστα, η πανδημία του κορονοϊού, αύξησε τη δράση των κλεφτών καθώς τα εργοστάσια μείωσαν την παραγωγική τους δυνατότητα αυξάνοντας τη ζήτηση για «κλεμμένα» ανταλλακτικά!

Πως μπορείτε να αποτρέψετε όμως την κλοπή του αυτοκινήτου σας; Η αλήθεια είναι πως δύσκολα μπορείτε να γλιτώσετε από τη στιγμή που το όχημα σας μπει στο στόχαστρό τους. Ωστόσο, σύγχρονα συστήματα εντοπισμού (με GPS) και συναγερμού, δύναται να προλάβουν το κακό εάν αντιληφθείτε εγκαίρως την απουσία του οχήματος σας. Διαφορετικά, όσο καλά κρυμμένα κι αν είναι τα εν λόγω συστήματα στο αυτοκίνητο σας, οι κλέφτες, άπαξ και τους δοθεί ο απαραίτητος χρόνος θα τα βρουν και θα τα αφαιρέσουν από αυτό...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube