Οδηγώντας με Tesla Autopilot για 24 ώρες [video]

Οδηγώντας με Tesla Autopilot για 24 ώρες [video]

Πόσο εξελιγμένο είναι το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της Tesla και πόσο εύκολο είναι να ταξιδεύεις με ηλεκτρικό αυτοκίνητο στις ΗΠΑ;

Σε ένα αρκετά ενδιαφέρον βίντεο, ο 21άχρονος YouTuber Ryan Trahan, κάλυψε 1.931 km ταξιδεύοντας από το Austin (Texas) μέχρι το Chicago (Ilinois), με ενεργοποιημένη τη λειτουργία Autopilot του ηλεκτρικού Tesla Model X.

Η τελευταία έκδοση του συστήματος αυτόνομης οδήγησης της Tesla αναλαμβάνει το τιμόνι, το γκάζι και το φρένο, διατηρώντας ασφαλή απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα και τη θέση του οχήματος στο μέσον της λωρίδας κυκλοφορίας. Παρόλα αυτά, η τεχνολογία βρίσκεται ακόμα σε φάση εξέλιξης και για αυτό είναι απαραίτητη η επίβλεψη του οδηγού καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού (για να επιβεβαιώσει πως έχει την προσοχή του στο δρόμο, ο οδηγός πρέπει να ακουμπά το τιμόνι κάθε 10").

Tesla Model X

Εκτός από τη δοκιμή του Autopilot την οποία μπορούμε να χαρακτηρίσουμε επιτυχημένη - παρόλο που σε ορισμένα σημεία έδειξε τις αδυναμίες της - ο νεαρός YouTuber έκανε αυτό το ταξίδι για να συγκρίνει την εμπειρία μετακίνησης με ηλεκτρικό όχημα σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο, ένα ταξίδι διάρκειας 17 ωρών συνεχόμενης οδήγησης με συμβατικό όχημα, μετατράπηκε σε ταξίδι διάρκειας 27 ωρών με το ηλεκτρικό Tesla, όταν συνυπολογίστηκε ο χρόνος που απαιτείται για τη φόρτιση της μπαταρίας σε διάφορους σταθμούς κατά μήκος της διαδρομής. Τελικά, μαζί με τις στάσεις για φαγητό και ξεκούραση, η παρέα χρειάστηκε 36 ώρες για να καλύψει τα 1.931 km.

Όσον αφορά το κόστος, ένα όχημα με θερμικό μοτέρ θα χρειαζόταν περίπου $220 καυσίμου για να ολοκληρώσει τη διαδρομή, ενώ το Tesla Model X φόρτισε εντελώς δωρεάν στο δίκτυο Supercharger της αμερικανικής εταιρείας.

Πηγή: Ryan Trahan, Carscoops

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube