«Όχι» για μικρές Porsche από επίσημα χείλη

«Όχι» για μικρές Porsche από επίσημα χείλη

Η Κίνα θα προσπεράσει σύντομα τις Η.Π.Α. στις πωλήσεις αυτοκινήτων της φίρμας, ενώ όπως φαίνεται δεν πρόκειται να δούμε «μικρές» Porsche.

Σύντομα οι πωλήσεις Porsche στην Κίνα αναμένεται να ξεπεράσουν αυτές στις Η.Π.Α., σύμφωνα με τον διευθυντή πωλήσεων και μάρκετινγκ της φίρμας. Ο οποίος δήλωσε ακόμα ότι δεν θα προκύψουν μοντέλα κάτω από τις Macan και Boxster στη γκάμα της Porsche.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Automotive News Europe ο Bernhard Maier, διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ της Porsche, δήλωσε ότι ίσως και μέσα στο 2014, αλλά σίγουρα μέχρι το 2015, τα περισσότερα αυτοκίνητα της φίρμας θα πωλούνται στην Κίνα.

Οι πωλήσεις της Porsche είναι σήμερα μοιρασμένες ισόποσα σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία. Αυτή την αναλογία θέλει να διατηρήσει η εταιρία και στο μέλλον, κάτι που θα ήταν αδύνατο χωρίς τη διεύρυνση της γκάμας της με τη νέα Macan. Σύμφωνα με τις προβλέψεις το νέο SUV θα πωλείται σε 50.000 κομμάτια παγκοσμίως, δηλαδή το ¼ των συνολικών προσδοκώμενων πωλήσεων της Porsche.

Ο Bernhard Maier ήταν κατηγορηματικός σχετικά με την περαιτέρω διεύρυνση της γκάμας της Porsche προς τα πάνω ή προς τα κάτω. «Στόχος μας είναι να φτιάχνουμε το πιο σπορ μοντέλο της κάθε κατηγορίας. Ένα SUV μεγαλύτερο από την Cayenne θα είχε αυξημένο βάρος, κάτι που θα έπληττε τον σπορ χαρακτήρα του. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για μοντέλα μικρότερα από τη Boxster».

Να υποθέσουμε ότι ο κ. Maier δεν έχει ακουστά την Toyota GT86 ή ότι δεν τη θεωρεί αρκετά σπορ;

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube