Αποκαλύφθηκε η νέα Porsche Macan [videos]

Αποκαλύφθηκε η νέα Porsche Macan [videos]

Η Porsche παρουσίασε τη νέα Macan στην έκθεση του L.A.

Η περίοδος αναμονής για την παρουσίαση της νέας Macan τελείωσε, μιας και η Porsche αποκάλυψε το νέο μεσαίο σπορ SUV της παραμονές της έκθεσης του Los Angeles.

Η Macan έχει μήκος 4,7 m, πλάτος 1,92 m και ύψος 1,62 m και είναι μικρότερη σε όλες τις διαστάσεις της από την μεγαλύτερη αδελφή της Cayenne. Σε σχέση όμως το Audi Q5 στο οποίο βασίζεται, η Macan είναι 7 cm μακρύτερη, 2,4 cm φαρδύτερη και 3 cm κοντύτερη.

Η ανάρτηση της Macan αποτελείται από διπλά ψαλίδια εμπρός και πολλαπλών συνδέσμων πίσω με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, ενώ το τιμόνι διαθέτει ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση και στον έξτρα εξοπλισμό προσφέρεται αερανάρτηση. Σε σχέση με το «αδελφό» Q5, η Macan διαθέτει 35 mm μεγαλύτερο εμπρός μετατρόχιο και 36 mm μεγαλύτερο πίσω, με πολλά μέρη της ανάρτησης να είναι σχεδιασμένα ειδικά για την Macan. Ακόμα οι ρυθμίσεις της ανάρτησης καθιστούν την Macan, σύμφωνα πάντα με την Porsche, το πιο καλοστημένο σπορ SUV της κατηγορίας.

Κατά το λανσάρισμα του μοντέλου, η Macan θα προσφέρεται με τρεις εκδόσεις κινητήρα, δύο βενζίνης και μία πετρελαίου. Ο βασικός βενζινοκινητήρας είναι 3λιτρος V6 με δύο υπερσυμπιεστές, αποδίδει 340 ίππους και εφοδιάζει την Macan S. Συνδυάζεται με ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK εφτά σχέσεων, επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 5,4 sec (5,2 εάν διαθέτει το Sport Chrono Package) και η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 254 km/h, με την μέση κατανάλωση και τις εκπομπές CO2 να είναι, σύμφωνα πάντα με τον κατασκευαστή, 8,7 - 9,0 lt/km και 204 – 212 gr/km αντίστοιχα.

Η κορυφαία βενζινοκίνητη έκδοση είναι αυτή της Macan Turbo με τον 3.6 V6 Twin Turbo των 400 ίππων και χαρίζει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4,8 sec (4,6 με το Sport Chrono) και τελική ταχύτητα 266 km/h.

Η μοναδική, προς το παρόν, πετρελαιοκίνητη έκδοση ακούει στο όνομα Macan S Diesel και φέρει 3λίτρο V6 Twin Turbo κινητήρα με απόδοση 258 ίππων. Οι επιδόσεις που χαρίζει στο σπορ SUV της Porsche είναι και εδώ πολύ καλές, με τα πρώτα 100 km/h να έρχονται από στάση σε 6,3 sec (6,1 με το Sport Chrono) και η τελική ταχύτητα ακουμπά τα 230 km/h. Από πλευράς κατανάλωσης καυσίμου, σύμφωνα πάντα με την Porsche, η S Diesel έχει μέση τιμή 6,1 -6,3 lt/km, ενώ εκπέμπει 159 – 164 gr/km CO2.

Το νέο σπορ SUV της Porsche που θα κοντράρει τα BMW X3 και Range Rover Evoque, θα εμπλουτίσει περαιτέρω την γκάμα κινητήρων του, με κυριότερες προσθήκες δύο 2λιτρους τετρακύλινδρους. Ο ένας είναι 2λιτρος TFSI βενζίνης με 280 ίππους και ο άλλος είναι 2λιτρος τουρμποντίζελ με απόδοση κοντά στους 200 ίππους.

Τέλος, η Macan S και η S Diesel διαθέτουν τροχούς 18” με ελαστικά διάστασης 235/60 εμπρός και 255/55 πίσω, ενώ η Macan Turbo έχει 19άρηδες τροχούς με ελαστικά διάστασης 235/55 εμπρός και 255/50 πίσω. Βέβαια, στον πρόσθετο εξοπλισμό του μοντέλου συναντάμε τροχούς σε ποικιλία σχεδίων, με τις διαστάσεις να φτάνουν έως και τις 21”.


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube