Ο υπεύθυνος εξέλιξης των Bugatti μετακομίζει στη Volkswagen

Ο υπεύθυνος εξέλιξης των Bugatti μετακομίζει στη Volkswagen

Ο Stefan Ellrott θα είναι ο νέος υπεύθυνος για τα compact μοντέλα της VW μετά από μια επιτυχημένη θητεία στην Bugatti.

H Bugatti ανακοίνωσε πως ο Stefan Ellrott, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και υπεύθυνος εξέλιξης των νέων μοντέλων της, θα αφήσει τη θέση του τον Φεβρουάριο του 2021 καθώς πήρε μετάθεση ως CTO (Chief Technical Officer) για τα compact μοντέλα της Volkswagen.

Ο Stefan Ellrott ξεκίνησε την καριέρα του στη Volkswagen το 1996. Στην Bugatti μετατέθηκε τον Οκτώβριο του 2016 και από τον Ιανουάριο του 2017 βρίσκεται στη θέση του Director of Technical Development. Κατά τη διάρκεια της καριέρας ήταν υπεύθυνος για την εξέλιξη των Divo, Centodieci, Chiron Pur Sport, Chiron Super Sport 300+ αλλά και για το πρωτότυπο Bolide.

Ο ίδιος δήλωσε: «Μέσα στα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, η ομάδα μου και εγώ πιέσαμε τα όρια για το τι είναι τεχνικά εφικτό στην Bugatti. Από τη μεριά του μηχανικού εξέλιξης, κάθε ένα από τα υπεραυτοκίνητα είχαν τις δικές τους προηλήσεις. Με την Divo επαναφέραμε την έννοια του coachbuilding, με την Chiron Super Sport 300+ γίναμε ο πρώτος κατασκευαστής που έσπασε το φράγμα των 300 mph, στην Chiron Pur Sport δώσαμε τις μέγιστες δυνατότητες σε πίστα και η Bolide είναι η πιο ακραία Bugatti της μοντέρνας εποχής με αναλογία 0,67 kg/ps.»

«Το να δουλέψω στην Bugatti ήταν για εμένα ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Στις αξίες της Bugatti είναι η τεχνολογική ανωτερότητα, οπότε είναι μια ιδιαίτερη φίρμα για έναν μηχανικό. Το να είμαι μέλος της οικογένειας της Bugatti και να εργάζομαι με μια παθιασμένη ομάδα πάνω σε ξεχωριστά προιόντα ήταν και συνεχίζει να είναι μια καθοριστική εμπειρία για εμένα την οποία δεν θα ξεχάσω ποτέ Παρόλα αυτά ανυπομονώ για τις νέες και εντελώς διαφορετικές προκλήσεις που με περιμένουν στη Volkswagen και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν με την τοποθέτησή μου στη θέση του CTO για compact οχήματα. Θα είμαι πάντα θαυμαστής της Bugatti μέσα στην καρδιά μου.»

Ο πρόεδρος της Bugatti, Stephan Winkelmann, ευχαρίστησε τον Stefan Ellrott για τις υπηρεσίες του και ανακοίνωσε πως τα καθήκοντα του θα αναλάβει προσωρινά ο Gregor Gries ο οποίος εργάζεται ως μηχανικός στη Bugatti από το 1998 ενώ είναι υπεύθυνος εξέλιξης κινητήρων από το 2004.

[Πηγή: Bugatti]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube