O Winterkorn θα αναδιαρθρώσει το Group VW

O Winterkorn θα αναδιαρθρώσει το Group VW

Ο νέος ισχυρός άνδρας του ομίλου έδωσε το στίγμα των πλάνων που σχεδιάζει.

Έχοντας βγει νικητής από τη διαμάχη με τον Ferdinand Piëch, ο CEO του γκρουπ ξεκινά την εφαρμογή της νέας στρατηγικής.

Μιλώντας σε στελέχη του Group VW, ο Martin Winterkorn δήλωσε πως σκοπεύει να προβεί σε ριζική ανασυγκρότηση, οι λεπτομέρειες της οποίας θα ανακοινωθούν το αργότερο μέχρι τον Οκτώβιο.

«Προετοιμάζουμε την εταιρεία για τα επόμενα 10, 20 χρόνια», είπε ο Winterkorn στους 1.000 μάνατζερ που ήταν παρόντες στη συνέλευση που έλαβε χώρα στο Wolfsburg, αλλά και άλλους 4.000 από 60 χώρες που την είδαν μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Είναι ώρα να εξελίξουμε τον μοντέλο διαχείρισης και να επανεξετάσουμε τις δομές. Πρέπει να γίνουμε ταχύτεροι, αποτελεσματικότεροι και πιο ευέλικτοι.»

Επεσήμανε πως τα κύρια θέματα που χρήζουν άμεσης λύσης είναι οι πωλήσεις της Volkswagen στις ΗΠΑ, τα μικρά περιθώρια κέρδους για τη μάρκα και η ολιγορία στο λανσάρισμα ενός οικονομικού μοντέλου για την αγορά της Κίνας. Το γκρουπ έχει θέσει ως στόχο για την Volksagen την μείωση του κόστους κατά 5 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως μέχρι το 2017.

Αφού καλοσώρισε τον Herbert Diess, που θα πάρει τα ηνία της μάρκας από την 1η Ιουνίου, σχολίασε ότι ακόμα δεν έχει καταλάβει τους λόγους που ο Piëch επέλεξε να έρθει σε αντιπαράθεση μαζί του, αλλά τον ευχαρίστησε για την «τεράστια» προσφορά του στην εταιρεία.

[Πηγή: Automotive News]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube