Παραίτηση-βόμβα του Ferdinand Piëch από την προεδρία του VW Group

Παραίτηση-βόμβα του Ferdinand Piëch από την προεδρία του VW Group

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε επίσημα πως αποχωρεί από την ηγεσία του ομίλου.

Η κόντρα μεταξύ Piëch και Winterkorn πήρε μια απότομη, και απρόσμενη, τροπή. Η εξαμελής επιτροπή που καθορίζει τις τύχες του ομίλου ανακοίνωσε την παραίτηση του CEO, Ferdinand Piëch, η οποία τίθεται άμεσα σε ισχύ.

Ο εγγονός του ιδρυτή της εταιρείας, Ferdinand Porsche, είχε έρθει ανοιχτά σε ρήξη με τον πρόεδρο της VW, Martin Winterkorn. Αν και μέχρι πρόσφατα είχαν αγαστή συνεργασία, τον περασμένο μήνα ο Piëch, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel, δήλωσε πως είχε αποσύρει την υποστήριξή του στον Winterkorn.

Στα 22 χρόνια που κατείχε τη θέση, ο 78χρονος είχε κερδίσει κάθε «μάχη» που είχε δώσει με άλλα στελέχη. Την περασμένη εβδομάδα ωστόσο το Εποπτικό Συμβούλιο τον «άδειασε» υποστηρίζοντας τον Winterkorn.

«Τα μέλη της επιτροπής κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, με βάση τα δεδομένα των περασμένων εβδομάδων, η αμοιβαία εμπιστοσύνη που απαιτείται για την επιτυχημένη συνεργασία μας δεν υπάρχει πλέον», αναφέρει το επίσημο ανακοινωθέν.

«Μετά από αυτό, ο Dr. Ferdinand K. Piëch παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου καθώς και όλες τις άλλες αρμοδιότητές του μέσα στο γκρουπ. Η απόφαση αυτή έχει άμεση ισχύ.»

Μαζί με τον Piëch, παραιτήθηκε και η σύζυγός του Ursula από την επιτροπή. Τα καθήκοντα του προέδρου θα αναλάβει προσωρινά ο τωρινός αντιπρόεδρος, Berthold Huber, μέχρι την εκλογή του νέου.

Το «αλατοπίπερο» στην υπόθεση είναι πως ακόμα και ο ίδιος ο ξάφερφος του Piëch, Wolfgang Porsche, του γύρισε την πλάτη επιλέγοντας να στηρίξει τον Winterkorn…

[Πηγή: Reuters]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube