O Τζο Μπάιντεν δοκιμάζει το ηλεκτρικό Ford F-150 Lightning [video]

O Τζο Μπάιντεν δοκιμάζει το ηλεκτρικό Ford F-150 Lightning [video]

Είναι διαβολικά γρήγορο είπε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ όταν δοκίμασε το πρώτο ηλεκτρικό pick-up της Ford.

Το πολυαναμενόμενο στην αγορά των ΗΠΑ (και όχι μόνο) Ford F-150 Lightning αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα το απόγευμα της Τετάρτης 19 Μαΐου, αλλά λίγο πριν την αποκάλυψή του έκανε μια εμφάνιση-έκπληξη όταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Tzo Μπάιντεν επισκέφτηκε το εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Dearborn.

Κατά την ομιλία του στο εργοστάσιο, ένα ασημένιο πρωτότυπο Ford F-150 Lightning εμφανίστηκε σταθμευμένο χωρίς καμουφλάζ, κάτι που μάλλον δεν ήταν τυχαίο, καθώς ήταν τοποθετημένο σε τέτοια θέση ώστε να είναι ορατό από τις κάμερες που απαθανάτιζαν την επίσκεψη του Προέδρου. 

Ωστόσο, αυτό που έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας ήταν πως ο Πρόεδρος Μπάιντεν είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο του F-150 Lightning. Ο Μπάιντεν δήλωσε στη συνέχεια στους δημοσιογράφους πως το αυτοκίνητο είναι διαβολικά γρήγορο, καθώς πρόλαβε να δοκιμάσει την επιτάχυνση του αυτοκινήτου, όπως φαίνεται και στο βίντεο. 


Στη συνέχεια λέει ότι το αυτοκίνητο χρειάζεται περίπου 4,3" με 4,4" για το 0-96 km/h, αλλά η Ford επισήμως δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την ισχύ του αυτοκινήτου και αν αυτή είναι μεγαλύτερη από τους 450 ίππους του F-150 Limited με τον V6 Ecoboost κινητήρα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, το F-150 Lightning θα είναι το πιο ισχυρό F-150 που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Θα φέρει δύο ηλεκτροκινητήρες και θα έχει τη δυνατότητα να παίρνει over-the-air ενημερώσεις, αλλά να λειτουργεί και ως γεννήτρια, παρέχοντας ισχύ σε ηλεκτρικές συσκευές. 

Ο Μπάιντεν επισκέφτηκε το Κέντρο Ηλεκτρικών Οχημάτων στο Dearborn στο οποίο η Ford θα επενδύσει σημαντικότατα κεφάλαια για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube