Ο Tom Hanks πουλάει ένα Land Cruiser του 1980. Εσείς πόσα θα δίνατε;  

Ο Tom Hanks πουλάει ένα Land Cruiser του 1980. Εσείς πόσα θα δίνατε;  

To αυτοκίνητο έχει περάσει από πλήρη ανακαίνιση, αλλά έχει και πολλά κομμάτια που δεν είναι και τόσο αυθεντικά. 

Το FJ40 Toyota Land Cruiser θεωρείται ως ένα από τα πιο ικανά off-roaders που κατασκευάστηκαν ποτέ, οπότε έχει την αξία του. Ωστόσο, αν είναι πλήρως «ανακαινισμένο» και επιπλέον φέρει και την υπογραφή του Tom Hanks, τότε η αξία αυτή πολλαπλασιάζεται!

Το συγκεκριμένο Land Cruiser του 1980 βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Bonhams. Ο ιδιοκτήτης του, ο Tom Hanks, έχει φροντίσει εκτός από τα χαρτιά που αποδεικνύουν πως είναι δικό του, να έχει υπογράψει και στο ταμπλό του αυτοκινήτου.

Επιπλέον, έχουν προστεθεί κάποια στοιχεία άνεσης που στο αυθεντικό αυτοκίνητο της εποχής δεν υπήρχαν, όπως aftermarket κλιματισμός και στερεοφωνικό AM/FM/κασέτας της Sony με επιπλέον ηχεία. 

Tom

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, στη θέση του αρχικού κινητήρα βρίσκεται ένα μοτέρ GM Vortec V6 4,3 λίτρων που πληροί τα πρότυπα εκπομπών CARB. Αποδίδει ισχύ 182 PS που μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων 5 σχέσεων, το οποίο προέρχεται επίσης από την GM. Το συγκεκριμένο μοτέρ προσφέρει 48 PS περισσότερους από ό,τι ο κορυφαίος κινητήρας που φορούσε το FJ40.

Παρά το γεγονός ότι οι λάτρεις των κλασσικών αυτοκινήτων θα ισχυριστούν πως το συγκεκριμένο Land Cruiser απέχει πολύ από το αυθεντικό, ο οίκος Bonhams πιστεύει πως τόσο χάρη στις αναβαθμίσεις, όσο και εξαιτίας του ιδιοκτήτη του, η τιμή που θα πιάσει θα κυμανθεί ανάμεσα στα 75.000 με 125.000 δολάρια. Εσείς πόσα θα δίνατε για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο;

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube