O Πούτιν επιστρατεύει την Porsche για την επόμενη λιμουζίνα του;

O Πούτιν επιστρατεύει την Porsche για την επόμενη λιμουζίνα του;

Η γερμανική εταιρία φαίνεται πως έχει βάλει το χεράκι της στην εξέλιξη του οχήματος που θα μεταφέρει τον Ρώσο πρόεδρο από το 2016.

Oι φωτογραφίες που διέρρευσαν στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης απεικονίζουν μια πιθανή εκδοχή για τη λιμουζίνα που εξελίσσεται για να χρησιμοποιηθεί από τον Βλαντιμίρ Πούτιν και άλλους υψηλά ιστάμενους της κυβέρνησής του.

Το εμπρός μέρος του μοντέλου που φαίνεται στη φωτογραφία θυμίζει Rolls-Royce, ενώ το υπόλοιπο παραπέμπει σε αμερικάνικες λιμουζίνες. Το αυτοκίνητο ονομάζεται προς το παρόν Project Cortege και για τη δημιουργία του έχουν επιστρατευτεί αρκετοί Ρώσοι κατασκευαστές, και όχι μόνο. Σύμφωνα με κάποιες πηγές ακόμα και η Porsche έχει βάλει το χεράκι της, ίσως για τη διαμόρφωση των δυναμικών χαρακτηριστικών του ιδιαίτερου αυτού μοντέλου.

Ο Πούτιν έχει δεσμεύσει ένα ποσό μεταξύ 150 και 400 εκατ. δολαρίων από κρατικά κονδύλια για αυτό το εγχείρημα. Θέλει μάλιστα από την ίδια βάση να προκύψουν ακόμη ένα βαν και ένα SUV. Οι πρώτες δοκιμές εξέλιξης πρόκειται να πραγματοποιηθούν μέσα στην τρέχουσα χρονιά, ενώ τα τελικά μοντέλα παραγωγής θα κατασκευαστούν το 2016.


[Πηγή: Autoblog]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube