O Pagani οδηγεί McLaren P1

O Pagani οδηγεί McLaren P1

O φωτογραφικός φακός του Keno Zache απαθανάτισε τον Horacio Pagani στο τιμόνι της μοναδικής McLaren P1 που έχει πουληθεί στην Ιταλία.

Η παρουσία του Horacio Pagani πίσω από το τιμόνι αποτελεί έκπληξη.

Και όχι διότι δεν θα ήθελε να συλλέξει στοιχεία που θα τον βοηθήσουν στην εξέλιξη της Huayra Nürburgring Edition που ετοιμάζει. Προφανώς και ο λόγος που οδηγεί τη McLaren P1 έχει να κάνει με την απόδοση του αυτοκινήτου, καθώς και αυτός, όπως και η ΜcLaren παλεύουν για το απόλυτο hypercar.

Εκείνο που προκαλεί «εντύπωση» είναι ότι το αυτοκίνητο, είναι η μοναδική P1 που έχει ταξινομηθεί στην Ιταλία. Και ο πρώτος αγοραστής P1 στην Ιταλία είναι βέβαιο ότι θα έχει τουλάχιστον μία Pagani στο γκαράζ του. Οπότε και θα είναι φίλος του Horacio και δεν θα είχε πρόβλημα να του το δώσει για μια ανιχνευτική «βολτίτσα».

Για να σας δώσουμε όμως όλα τα στοιχεία του ρεπορτάζ και να δικαιολογήσουμε την «έκπληξη», χρειάζεται να σας πούμε ότι προσφάτως η ΜcLaren ζήτησε από τον Pagani να ανταλλάξουν αυτοκίνητα και ο Αργεντινός επιχειρηματίας είχε αρνηθεί. Όχι προφανώς γιατί δεν ήθελε να μάθει τα «μυστικά» του McLaren Special Operations (MSO)  για την P1, αλλά το Woking τα μυστικά της Huayra.

Για την Ιστορία να αναφέρουμε ότι η Pagani Huayra Nürburgring Edition θα χάσει κάμποσα κιλά από τα 1.360 του στάνταρ μοντέλου, που είχαμε οδηγήσει τον Σεπτέμβριο του 2012 [video]. Επίσης θα χρησιμοποιεί μια αναβαθμισμένη έκδοση του 6λιτρου διτούρμπινου V12 της Mercedes-AMG που στη νορμάλ έκδοσή του αποδίδει 730 PS και 102 kgm. Οπότε πρέπει να αναμένουμε η ισχύς να ανέβει πάνω από τα 750 άλογα.  

Έτσι οι επιδόσεις της αναμένεται να πλησιάζουν ή και να κατεβαίνουν κάτω από τα 3” για το 0-100 km/h, με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 370 km/h.

Η παραγωγή της Pagani Huayra Nürburgring Edition δεν θα ξεπεράσει τις 25 μονάδες.

[Πηγή φωτογραφίας Keno Zache]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube