Ο Oliver Zipse νέος πρόεδρος της BMW

Ο Oliver Zipse νέος πρόεδρος της BMW

Καλείται να διαχειριστεί το δύσκολο πέρασμα της εταιρείας στη νέα εποχή της κινητικότητας.

Ο Oliver Zipse είναι τελικά ο νέος πρόεδρος της BMW που θα αναλάβει τα ηνία της εταιρείας από τον Harald Kruger ο οποίος νωρίτερα φέτος είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να μην ανανεωθεί η θητεία του.

Ο Oliver Zipse θα αναλάβει καθήκοντα στο τιμόνι της BMW AG στις 16 Αυγούστου, αφού προηγουμένως το  Εποπτικό Συμβούλιο της εταιρείας που συνεδρίασε στο Spartanburg της Νότιας Καρολίνας επικύρωσε τον διορισμό του.

Σε δηλώσεις του ο Nobert  Reithofer, Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της BMW AG τόνισε πως ο Oliver Zipse θα προσφέρει στο BMW Group μία νέα δυναμική στη διαμόρφωση του μέλλοντος του.

Η αλήθεια είναι πως το έργο του νέου CEO δεν είναι και τόσο εύκολο καθώς πρέπει να διαχειριστεί τη μετάβαση της εταιρείας στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.
Παράλληλα έχει να διαχειριστεί το γεγονός ότι μετά από μια δεκαετία η BMW έχασε το προβάδισμα στις παγκόσμιες πωλήσεις πολυτελών αυτοκινήτων από τη Mercedes.
Επίσης, η BMW, παρά το γεγονός ότι μπήκε νωρίς στην ηλεκτροκίνηση, στη συνέχεια το Group VW και η Tesla την ξεπέρασαν.

Ο 55χρονος Oliver Zipse ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην εταιρεία το 1991 και πέρασε από διάφορες διευθυντικές θέσεις έως ότου τοποθετηθεί υπεύθυνος για το τμήμα παραγωγής και από εκεί στη θέση του CEO.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube